Три лесни стъпки да привлечем късмета

8208
Три лесни стъпки да привлечем късмета
Снимка: iStock

Късметът е нещо, без което няма да е възможно да се постигне успех. Дори и най-интелигентните и опитни хора се нуждаят от поне малко късмет. Експертите споделиха трите най-лесни стъпки към живот, изпълнен с късмет.

Как да привлечем късмета?

1. Грижа за здравето

Късметът е способността да работиш без прекъсване, без да се оплакваш от болка, неразположение и здравословни проблеми. Ако човек се грижи за тялото си, тялото ще се грижи за човека. Няма да ви подведе в трудни моменти и няма да създава проблеми. Говорим за правилно хранене, борба с лошите навици, които напълно убиват всяка положителна енергия, за спорт и физически упражнения.

Човекът е като това, което прави. Ако е мързелив и летаргичен, тогава животът му ще бъде същият. Ако е динамичен, силен и непреклонен, като река, винаги ще си проправя път и то без умора и оплаквания. Късметът благоприятства тези, които са силни и физически издръжливи. Едва ли ще намерите болен и уморен човек, който да бъде любимец на съдбата.

Стъпки към успеха

2. Изграждане на подходяща среда

Мнозина вероятно са чували фразата, че ние сме средноаритметичната извадка на хората, които ни заобикалят. Истина е. Ако общуваме отблизо с тези, които никога не са постигали нищо сами и постоянно се оплакват от живота, тогава ще бъдем приблизително същите.

Много е важно възможно най-често да се срещате и сближавате с тези, които са по-успешни, по-смели и по-умни от вас. Не трябва да общувате с тези, които постоянно са в зоната си на комфорт, мързеливи и търсят извинения.

Първо, има много негативен ефект върху работата на чакрите и върху енергията, като цяло. Второ, тук е в сила добре познатият закон за „кофите с раци“. Раците са глупави същества, които в опит да се измъкнат от кофата, се дърпат един друг надолу, опитвайки се да се хванат за съсед отгоре. Същото нещо често се случва в обществото. Често се случва приятел или другар да каже на човек, че така или иначе няма да успее в този или онзи бизнес, че усилията му не си струват резултата. Много често заради такива думи много хора остават неуспели, въпреки че биха могли да постигнат всичко.

От какво да се откажем по пътя към успеха

3. Поставяне на цели и оптимизъм

Всеки успешен човек има цели и мисли, с които заспива и се събужда. Човек, който не си е поставил цел в живота, няма да може да я постигне.

Здравият оптимизъм е важен компонент в процеса на привличане на късмет. Песимистите и тези, които не вярват в себе си, във възможността за успех, като такъв, са обречени на провал. Оптимизмът повишава енергията, укрепва биополето.

Мнозина погрешно възприемат оптимизма като способност да игнорирате лошото. Това е нещо малко по-сложно - способността да намираш доброто в лошото. Ако бъде допусната грешка, песимистът ще упрекне себе си и Вселената за това, така че Съдбата ще се отвърне от него. Оптимистът ще започне да търси плюсове в проблемите, ще иска да извлече някакъв урок за себе си от неприятно преживяване. Това ще ви позволи да станете по-мъдри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com