В никакъв случай не яжте ябълка след хранене

19919
В никакъв случай не яжте ябълка след хранене
Снимка: iStock

Всички обичаме да похапваме освежаваща ябълка по всяко време на деня. Но малцина от нас се замислят дали трябва да я ядат като предястие или като десерт. За една диета, ябълката е идеалната храна, която често пъти потиска глада и засища достатъчно, за да не се налага да я нарушаваме. За да имаме енергия и жизненост, лекарите съветват да изяждаме минимум по една ябълка на ден. Причината се корени, че вкусният плод съдържа много полезни вещества.

Но учени откриха, че в ябълката се съдържат голямо количество антиоксиданти. Освен тях в ароматния плод има важни витамини, натрий, мед, магнезий, фосфор и много други. Въпреки това, експертите предупреждават, че има случаи, в които не трябва да консумираме ябълка.

Закуска от ябълки в микровълнова - как да я приготвим?

Ето една интересна идея за закуска - ябълки в микровълнова. Рецептата е изключително простичка и бърза и е подходяща за хора, които ран...

Когато се наядем с някаква храна, често пъти веднага ни се прияжда десерт. Решаваме, че това ще бъде ароматна и сочна ябълка. Само че не е никак полезно веднага след поглъщането на храната да посегнем към плода. Причината е изненадваща - ябълките действат на киселинната зъбна обвивка, като могат да я увредят сериозно. Затова препоръката е ябълките да се консумират едва половин час след основното хранене.

Ако имате бъбречни проблеми, преди да ядете ябълка, е добре да направите консултация с лекар. Това се налага, защото в ябълката има съдържание на калий.

Погрешно е да се смята, че ако се ядат много ябълки може да се появи запек. Напротив - ябълките са идеален лек против запек или диария. Те подпомагат перисталтиката на червата, а това елиминира запека. Пектинът в ябълките подпомага храната да премине през червата и намалява количеството вода, което се загубва при диария.

Ябълките действат пречистващо на черния дроб. Когато тялото е претоварено и пълно с отрови, ябълката може да пречиства тези отрови. Тя детоксикира черния дроб и подпомага работата му.

Вкусна шарлота с ябълки

Рецептата, която ви предлагаме, се приготвя бързо и е лесна за изпълнение дори за начинаещи кулинари. Ето какви продукти са ...

Страхотна новина е, че ако ядете по няколко пъти ябълки през деня, вероятността от сърдечни или мозъчни удари се понижава значително.

Ябълката помага и за понижаване на кръвното налягане. Тя смъква високия холестерол и е идеална храна за хора, страдащи от диабет.

Можете да ядете ябълки на гладно, 40 мин след обедното хранене, като следобедна закуска или половин час след вечеря. Тя е идеален заместител на десерт, който съдържа вредни вещества и вдига кръвната захар. А това може да е причина за безсъние и други проблеми.

Важно е да се уточни, че ябълките не трябва да се белят, защото корите им са много полезни. Затова е най-добре да изядете цялата ябълка, като оставите накрая само огризката й. Антиоксидантните съединения потискат раковите клетки.

Бърз сладкиш с ябълки на тиган

Работният ден е приключил и дори и да сте изморени, вие все пак искате да си хапнете нещо вкусно и сладко. Следващият десерт е идеален ...

Ябълковите дървета са били едни от първите, които хората са култивирали. Техните сортове надхвърля 7500. Всеки сорт си има различна големина на плода. Различен е и периода на цъфтеж и вкусовите характеристики на плода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com