Влияят ли парите на щастието?

7395
Влияят ли парите на щастието?
Снимка: iStock

Щастието има своите нюанси при всеки. За някои това е уважението и търпението на близките хора (съпруг или съпруга), за други – солидна банкова сметка.

Какво е щастието? Щастието е удовлетворение от живота.

Това взаимодействие включва много аспекти, така че може да бъде представено по различен начин от различни хора. Включва уважение и статус, комфорт и удовлетворение, уместност и признание, професионализъм и харизма и много други.

Удовлетворението често се свързва с нивото на доходите. Именно този въпрос е важен за нас – връзката между парите и щастието.

Обединяващият фактор е, че както щастието, така и парите са субективни категории. И двете зависят не от самата сума, а от това какво мислите за тях.

Това, което е щастие за един, е тъга за друг. Това, което е богатство за един човек, е минимална възможност за друг.

Вторият обединяващ фактор е емоционалното преживяване – какви емоции доминират и колко често се променят през деня във връзка с парите и живота като цяло (гняв и радост, тъга и гняв, любов и нежност и т.н.).

Третият фактор е оценката на действията (постъпките), които водят до това, което е свързано с щастието и парите.

5 начина да привлечете пари и успех в живота си

Много експерти са склонни да мислят за късмета като за психологически термин, а не за нещо ефимерно. Всъщност всичко е много по-просто ...

Разбира се, колкото повече пари има човек, толкова повече действия може да си позволи. Но само до определено ниво. Започвайки от N етапа, човек вече става заложник на своето богатство и то не му служи, а той спестява, защитава и увеличава парите си. И не остава много време за радостта от живота. Възможно е и обратното - имайки пари, човек ще получи положителни емоции, ще консумира необходимото, за да запълни живота си.

Парите и възможностите радват повечето хора, когато могат да ги използват точно сега, а не в бъдеще (когато се пенсионират). И колкото повече възможности да задоволиш желанията си сега (да получиш максимален брой емоции и състояния) – толкова повече удовлетворение от живота си.

Ако правите правилните неща и правилните действия, тогава парите ще ви помогнат, а няма да ви пречат. Това се отнася само за парите, които човек е спечелил или получил постепенно. Неочаквано изпуснатите пари (спечелването от лотарията) не ни правят щастливи, освен това разрушават познатия свят и ни правят нещастни.

Ако доходите ви са три пъти по-високи от това, което ви трябва за цял живот, тогава парите ще ви зарадват, но няма да сте доволни. Парите ще заемат ума ви поради желанието да ги получите (в първия случай), а във втория (необходимостта да ги спестите). Доход три пъти повече от необходимите ви за живот ще ви доведе до състояние на комфорт. И тогава... или започва преследването на пари, което ви лишава от живот, или търсите други категории щастие: любов, уважение, признание, творчество, търсене, умения и т.н.

Парите влияят на щастието когато ги харчите правилно, или докато са задоволени основните нужди от комфорт. В противен случай парите не могат да купят щастие!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...