Връзка без секс – какво да правиш сега?

54955
Връзка без секс – какво да правиш сега?
Снимка: iStock/Guliver

Няма формула, с която да измериш колко успешна е връзката ти, защото във взаимоотношенията между хората всичко е много субективно. Има обаче истини, които са валидни са повечето хора. А когато говорим за липсата на секс в една връзка, склонни сме да вярваме, че вероятно има проблем, който трябва да се разреши.

Първо нека разгледаме етапите, през които почти всяка една връзка преминава:

Какво се случва, ако не правим секс 1 година?

На този въпрос може да ни отговори Рийма Зейман - писателка, актриса и ментор, която решава да види какво ще се случи, ако спазва една ...

1. Навсякъде и по всяко време – това е времето в началото на всяка връзка, в което влюбените не могат да се наситят един на друг. Тогава няма значение къде ще се отдадат на страсти, нито по кое време, нито премислят и обсъждат кога това да се случи. Всичко е въпрос на страст, а мястото е без никакво значение.

2. В спалнята и по график – вторият етап от всяка връзка най-често преминава в спалнята и то почти по график. Двойката се разбира от деня за вечерта, сексът почти винаги е в спалнята и вероятно не е особено разнообразен, както е бил в началото.

3. Липсата на секс – това е и третият етап, който никоя двойка не си пожелава, но често настъпва и такъв момент. С времето двамата се убеждават, че е нормално да правят секс веднъж месечно, все пак са заедно толкова време, и не си признават факта, че имат сериозен проблем.

Ето няколко причини, поради които сексът в една двойка намалява:

1. Един от двамата е напълнял драстично или е престанал да се грижи за себе си – без секси бельо, без старание в леглото и лека апатия към собствения си външен вид.

Знаете ли какво е секс поза 77?

Нямaтe нуждa oт aкрoбaтични умeния зa тaзи любимa нa мнoзинa ceкc пoзa! Въпрeки чe пoзa 69 e мoжe би нaй-пoпулярнaтa и извecтнa, зaщoтo...

2. Има неразбирателство или проблеми във връзката, които пречат на двойката да се отпусне. И не говорим само за битови проблеми, а и за по-големи различия като това дали единият иска брак, деца, а другият – не.

3. Има нов човек, който отнема цялата енергия на единия партньор и той утолява страстта си на друго място.

4. Няма достатъчно разнообразие в секса и той вече не е толкова интересен. Еднообразието в действията, местата и дори дните, в които една двойка прави секс, могат да убият тотално желанието за интимност.

5. Няма разговори през деня, които да провокират действия през нощта – или иначе казано, не бива да допускате флиртът и закачките да престанат, независимо колко време сте заедно.6

6. Никой не поема инициативата, а чака другия да се сети. Това е често срещан проблем и решението е просто да бъдете по-активни и да покажете на другия човек, че ви липсва.

Как да предизвикаш късмета си в любовта?

Има хора, за които любовта идва като подарък от съдбата и не трябва да правят нищо, за да го получат. Има и такива, които вечно се боря...

Каквито и проблеми да имате в личния живот, няма нищо, което не може да се поправи. Бъдете оптимисти, поработете върху 6-те точки, които ви посочихме по-горе и много скоро ще видите разликата в интимните ви отношения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com