Вълшебната отвара, която топи мазнините на корема от раз?

42215
Вълшебната отвара, която топи мазнините на корема от раз?
Снимка: iStock

В края на пъстрия ноември е крайно време да помислите за фигурата си, ако искате да посрещнете новата година, облечени в тясна и красива рокля, която да разкрива изваяно тяло. Едно от най-често споделяните от дамите притеснения е свързано с подутия и изпъкнал корем, който е далеч от във форма, подходяща за верена рокля. Ако коремът е и ахилесовата пета на вашата фигура и ви притеснява, вместо да се опитвате „да го гълтате“ цяла вечер, проваляйки празника си, по-добре стопете излишните гънки по него.

За целта не е нужно да прекарате времето до Коледа в залата и на салата, а само да консумирате точния чай. С този чай мазнините на корема нямат шанс. Нещо повече – мазнините в коремната област са опасни за здравето и сочат повишен риск от инфаркт и инсулт, така че намаляването на сантиметрите на талията е пряк пък към подобряване на общото здравословно състояние и елиминиране на рисковете от редица опасни заболявания. Не е необходимо да го приемате с години, за да се насладите на ползите му, стопява този чай мазнините на корема от раз. И сме сигурни, че с нетърпение очаквате да научите повече за него и удивителните му качества.

Кой чай топи мазнините на корема?

Чаят е една от най-консумираните напитки в световен мащаб, която е известна и с ползите си за здравето. Съдържащите се в чая флавони и катехини работят активно за загуба на тегло и мазнини, като някои видове са по-ефективни в това отношение от други, тъй като са по-богати на ценните съставки, подпомагащи постигането на тънка талия. Сред тях са:

Кой чай е най-полезен за нас през есента?

1.Зелен чай

Зеленият чай е известен като един от даровете на природата, доставящ безспорни здравословни ползи и топящ сантиметри от талията. Редица изследвания и проучвания сочат зеления чай като безспорния фаворит и първенец сред чайовете, когато стане дума за редуциране на теглото и на телесните мазнини.

Това важи с особена сила за пациентите с диабет и/или метаболитни заболявания. Именно в съдържащите се в зеления чай антиоксиданти, наречени катехини, се крие тайната на зеления чай и способността му да влияе благоприятно на метаболизма, увеличавайки го и подпомагайки  изгарянето на мазнини, което води до загуба на тегло. Тези проучвания по темата обхващат не само зеления чай, но и матча – зелен чай на прах, който реално представлява силно концентриран зелен чай.

Друга съставка, в която се крие тайната на действието на зеления чай, свързана с редуцирането на теглото, е кофеинът. Редица проучвания сочат, че кофеинът е стимулант, за който е установено, че подпомага изгарянето на мазнини и подобрява производителността при тренировки, увеличавайки силата и издръжливостта, като по този начин увеличава и продължителността на тренировката, а колкото повече време се прекарва в залата, толкова по-добри са постигнатите резултати по отношение на фигура, тегло и обиколка на талията.

Нещо повече – зеленият чай ускорява изгарянето на мазнини по време на спорт или тренировка в залата, поради което не е случайно, че е често срещана съставка в различни продукти за отслабване. Проучване сочи, че приемът на зелен чай увеличава изгарянето на мазнини по време на тренировка с между 17 и 20%. Така зеленият чай се превръща в един от най-достъпните естествени продукти за отслабване. Зеленият чай съдържа и EGCG, вещество, което има мощен ефект върху  метаболизма и също го ускорява.

Естествено не трябва да разчитате само на зеления чай, за да се сдобиете с плосък корем и тънка талия. Ако се храните обилно и приемате повече калории, отколкото изразходвате, зеленият чай няма да ви помогне да свалите излишните килограми като с вълшебна пръчка. Приемът му трябва да е съчетан със здравословен режим, пълноценно диетично хранене и спорт.

Какви са невероятните ползи от пиенето на чай всеки ден

2.Черен чай

Другият чай, чиято ефективност по отношение на загуба на тегло и постигане на тънка талия е доказана, е черният чай. Проучване от 2014 г., в което се проследяват  111 души, консумирали по 3 чаши черен чай на ден в течение на 90 дни доказва резултатността му. Изследваните лица са отслабнали видимо през тези 90 дни, а обиколката на талията им съществено е намаляла в сравнение с контролната група.

Това изследване категорично доказва, че черният чай е напитка, която може да ви помогне да подобрите здравето си чрез свалянето на излишните килограми. Консумацията му е свързана с намаляване на усвояването на погълнатите калории, насърчаване на метаболизма на мазнините и намаляване на оксидативния стрес – фактори, без които е трудно отслабването и които се постигат благодарение на съдържащите се в черния чай полифеноли и флавони, каквито всъщност откриваме и в зеления чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не правете това: Типични грешки, които много хора правят при сервиране на ястия

Прости правила за избор на правилната възглавница за сън

Средиземноморски изкушения: Италианският чар на San Remo Mediterranean Cuisine

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com