Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си

4716
Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си
Снимка: iStock/Guliver

Кожата на лицето се нуждае от постоянно подхранване и хидратация. Достойна алтернатива на скъпите козметични кремове и лосиони са народните средства, направени от пресни продукти. Домашните маски „от хладилника“ не съдържат опасни консерванти и аромати, наситени са с витамини и микроелементи, поддържат оптимално ниво на влага.      

Продуктите, обогатени с ценни аминокиселини, витамини А и Е, помагат за поддържането на младостта и красотата на кожата. При редовна употреба полезните маски повишават еластичността, премахват първите бръчки, връщат свежия и здрав вид на лицето. Чрез смяна на компонентите можете да се борите с преждевременното стареене, без да посещавате козметик.

Най-добрите продукти за грижа за кожата на лицето

За да приготвите подхранваща или овлажняваща маска, използвайте само пресни, качествени продукти. Първо отстранете грима от лицето и шията с мицеларна вода. Леко ексфолирайте със ситно смляна сол или овесени трици. Те ще премахнат мъртвите частици на кожата, ще подготвят епидермиса за по-нататъшни процедури.

1.  Краставица

Зеленчукът е 96% чиста вода, съдържа сяра, витамин F и C. Попива кожните секрети, насища кожните клетки с влага и премахва токсините. Като част от маски и домашни лосиони:

●     премахва фините бръчки;

●     скрива тъмните кръгове под очите;

●     премахва луничките и пигментацията;

●     премахва излишната течност.

Преди да нанесете грим, направете маска с настъргана краставица. След тежък работен ден нанесете тънки резени върху очите, за да облекчите напрежението и да намалите бръчките пачи крак. За да изсветлите луничките, избършете проблемните зони с прясно изцеден сок 2 пъти на ден.

2.  Майонеза

Майонезата е чудесен продукт за грижа за кожата. Препоръчваме да използвате домашна или натурална с добър състав. Маските на базата на естествена майонеза подхранват кожата, насищат я с витамини А, Е, Омега-6 киселина.

3. Бананова маска

Една проста маска от зрял банан помага за стягане на кожата и изравняване на тена.

4.  Сметана

Ферментиралият млечен продукт съдържа много микроелементи, витамини, аминокиселини, калций и бифидобактерии. В студения сезон продуктът перфектно подхранва сухата кожа на лицето, спасява от лющене, зачервяване и усещане за опъване. Маските имат ексфолиращ и подмладяващ ефект, възвръщат здравословния блясък и стимулират растежа на колагеновите влакна.

5. Яйце

Яйцето е уникален продукт, който може да се използва за всеки тип кожа. Съставът съдържа витамини В6 и В12, Е, D, селен, цинк и йод, калций и калий. Жените над 45 години могат редовно да правят маска с лифтинг ефект: разбийте добре жълтъка, нанесете върху предварително почистено лице за 15 минути. Ако желаете, добавете лъжица заквасена сметана, няколко капки лимон.

През лятото прахът и мазнините запушват порите, оставяйки черни точки. Маска от яйчен белтък помага за премахване на неприятния дефект. Подходящ е за всяка възраст, премахва фините бръчки.

Простите продукти от хладилника могат да бъдат отлична основа за домашно приготвени маски, изненадващи с подмладяващ и овлажняващ ефект. За да поддържате тонуса на кожата на лицето, не забравяйте да се храните правилно, да пиете повече чиста вода, да се откажете от пушенето и други лоши навици, за да останете млади и здрави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com