За какво още можем да използваме белачката в домакинството

4346
За какво още можем да използваме белачката в домакинството
Снимка: Capri23auto / Pixabay

Пазарът на кухненски прибори се разрасна толкова, че е невъзможно да се обхванат всички новости, още по-малко да се намери място за тях у дома. Трябва да изберете това, което е наистина полезно, а иновативните дизайни са твърде примамливи. Но има малък инструмент, който остава почти непроменен от години, вечно универсалната ръчна белачка.

Белачката прави живота и готвенето по-лесни, отколкото си мислите! Първоначално предназначена за белене на зеленчуци или плодове, тя има и други предимства. Знаете ли кои са те?

Ръчната белачка, в различните си модели, предлага по-голяма гъвкавост на използване с функции, които надхвърлят това, за което знаем, че е преднъжачена. Това са някои от тях.

Необикновени ястия, които не всеки европеец ще преглътне

Във всяка кухня по света има ястия, които са неин отличителен белег. 1. Питки от кал. Кални питки се ядат в една от най-бедните страни...

Лесни шоколадови декорации

Има хиляди десерти, които ще изглеждат много по-добре с малко декоративен щрих и за това шоколадът е ненадминат. Не е необходимо да купувате търговски готови изделия, които обикновено се продават на цени на златото или са с много ниско качество, тъй като домашната версия е много проста и евтина!

Много лесна украса е чипс, къдрици или бримки от тънки листове шоколад. Техниката за нанасяне на много тънък слой върху твърда повърхност, за да я украсите добре, е повече от чудесна, ще спестите много време, като просто настържете твърдия шоколад с белачката. Може да направите украса на торти, пайове и като добавка към крем.

Може да направите паста?

Белачката за зеленчуци има и друго унукално приложения, за което едва ли подозирате. А именно - за приготвяне на зеленчукова паста. Морков или тиквичка ще бъдат идеални за тази "роля". Достатъчно е да нарежете зеленчуците на ивици и след това да ги поставите във вряща вода за 3-4 минути. Те могат да бъдат като заместител на традиционната паста или като добавка към любимото ви ястие.

3-те най-неприятни грешки при кухненския дизайн

Правилният дизайн на кухнята позволява не само да се готви в удобни условия, но и да приема гости без колебание. Да не забравяме, че в ...

Резини твърдо сирене

Сиренето, което добавяме към ястията, не винаги трябва да е настъргано. Най-твърдите от тях, като пармезан или пекорино, също могат и трябва да бъдат нарязани на по-финни ивици, както за по-добър вкус, така и за придаване на по-интензивна текстура и вкус на храната.

Ръчната белачка е най-добрият инструмент за извличане на тези резени сирене без риск от порязване, като също така ще постигнеми по-фин завършек, отколкото ако го направихме с нож.

Бързо темперирайте маслото (или го нарежете на парчета за покритие)

Има много рецепти, които изискват омекотено или темперирано масло. Ако сме забравили да го извадим от хладилника предварително или бързаме, най-добрият начин да ускорим процеса е да го обработиме с белачката. Ще бъде и много по-приятно за окото, вместо да го натрошите на малки твърди бучки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com