Защо лятото трябва да пиете чай вместо кафе?

3773
Защо лятото трябва да пиете чай вместо кафе?
Снимка: iStock

Препоръчително е да пиете чай сутрин, а кафето е по-добре да оставите за обяд. Според диетолозите чаят е естествен източник на важни елементи, като катехини, танини и антиоксиданти. Съдържа и L-теанин, който стимулира умствената дейност, а танинът противодейства на патогенната микрофлора в устата.

Кафето не трябва да се пие на празен стомах, тъй като стимулира производството на стомашен сок. Пиейки кафе между храненията, човек получава порция антиоксиданти, стимулира метаболизма.

Защо трябва да пиете горещ чай в горещо време?

Всичко е просто - топлите напитки, за разлика от студените, помагат на човека да се охлади много по-добре. И помага да се избегнат различни последствия от прегряване на слънце. Чаят не премахва солта от тялото ни, както го прави водата. А липсата на необходимите соли в горещо време много често може да причини главоболие, скокове на налягането и световъртеж. В горещините, поради отделянето на соли от тялото, колкото повече човек пие вода, толкова повече му се иска. Това е основната причина в жегите да се пие топъл чай, а не студена вода.

Кое е най-доброто сутрешно кафе за събуждане?

Една чаша не много силен чай може да спаси човек от жажда за сравнително дълго време - от два до четири часа. В допълнение, той тонизира добре, а също така помага на човек да се адаптира към горещото време, нормализира кръвното налягане и предпазва от топлинен удар и главоболие.

Зеленият чай, например, разширява кръвоносните съдове и повишава изпотяването. Но за да се получи такъв ефект, трябва да се пие без никакви добавки. Млякото или захарта значително намаляват полезните качества на зеления чай. Също така, горещият чай кара тялото ни да отделя топлина много по-бързо. А това означава, че ни предпазва от евентуално прегряване, охлаждайки тялото ни отвътре. Освен това зеленият чай подмладява тялото ни.

ПОЛЗИ от утайката от кафе за боровинковия храст

Пиенето на горещ чай в жегата е най-добре преди хранене или по време на хранене. Препоръчително е да не бързате докато пиете чай, да седнете тихо около тридесет минути и в никакъв случай веднага да не излизате на разходка под палещото слънце. Ето защо, ако човек трябва спешно да отиде някъде, тогава е по-добре да откажете горещ чай. В противен случай чаят може да има обратен ефект.

Защо трябва да пиете горещ чай в жегата?

Тъй като, както показват изследванията в областта на ефекта върху човешкото тяло на различни топли напитки, пиенето на течности като чай, чиято температура е много по-висока от температурата на човешкото тяло, наистина създава прекрасен охлаждащ ефект. Освен това чаят е просто вкусна и здравословна напитка по всяко време на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 4 юни 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 4 юни 2024

Таро хороскоп за 4 юни 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 юни /валутен калкулатор/

Секси прически за мъже, които харесват най-много жените

7 признака, че имате нужда от почивка точно сега

Спасовден 2024 - кога се пада, традиции и обичаи

Името на кой наш град идва от гръцката дума за орел?

Кои билки започват да се берат през юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com