Защо професионалната продуктова фотография е ключът към онлайн успеха?

941
Защо професионалната продуктова фотография е ключът към онлайн успеха?
Снимка: www.freepik.com

Колкото и очевидно да звучи, първото нещо, което човек забелязва, когато разглежда продукт онлайн, е изображението. Това е така, защото човешкият мозък е много по-добър в получаването на визуална информация, отколкото описаната в текст.

Именно в това се крие ключът на успеха при онлайн продажбите: колкото по-добро е изображението на даден артикул, толкова по-добре ще се открои от другите на страницата с резултати, но също така ще създаде първото впечатление на клиента за вашия продукт.

Все повече фирми за електронна търговия осъзнават значението този факт и  залагат на използването на продуктовата фотография в  техния бизнес и съответно инвестират сериозно в това направление.

Какво е продуктова фотография?

Продуктовата фотография е изкуството да правите снимки на продукти, за да ги демонстрирате по визуално привлекателен и атрактивен начин. Целта на продуктовата фотография е да подчертае характеристиките и предимствата на продукта и да го направи възможно най-привлекателен за потенциалните клиенти.

Предимствата на професионалната продуктова фотография

Инвестирането в професионална продуктова фотография носи множество ползи за бизнеса.

Помага за увеличаване на продажбите. Висококачествените изображения на продукти могат да привлекат вниманието на потенциалните клиенти и да им помогнат да вземат информирани решения за покупка.

Когато продавате нещо онлайн, важно е да дадете на клиента цялата информация, от която се нуждае, за да реши дали да купи или не продукта. Това означава, че не само описанието трябва да е точно и информативно, но и снимките.

Да накарате някого да направи покупка онлайн може да бъде много по-трудно, отколкото когато има възможност физически да го види или докосне.

Добре направените съвпадащи в оригинала снимки могат да дадат на човек информацията, от която се нуждае, за да си представи почти физически стоката. Освен това се избягва разочарованието някой да върне артикул, защото не отговаря на снимките - нещо, което се случва често при онлайн пазаруването.

В идеалния случай трябва да се използват множество снимки на всеки продукт, с възможност за увеличаване на мащаба им и виждане на подробностите за продукта – давайки на потребителя възможно най-близко изживяване до това, което би имал във физически магазин.

Допринася за разпознаваемостта на марката. Последователно изгражданият бранд е важна част от поддържането на успешен бизнес. Използвате последователен език в съдържанието,  едни и същите цветове за вашите лога и произведения на изкуството, така че защо да не продължите тази последователност с вашите продуктови снимки?

 Продуктова страница, където всички снимки имат еднакво осветление, цвят на фона и ъгли, ще придаде на вашия уебсайт този изчистен, професионален вид, който печели доверието на потребителите и ги прави по-склонни да купуват от вас.

Именно професионалните фотографи могат да помогнат за създаването на изображения, които не само демонстрират продукта, но също така отразяват ценностите и индивидуалността на марката, като използват различни цветови гами, светлинни техники и фонове.

Това помага на бизнеса да създаде сплотен и последователен имидж на марката във всички маркетингови канали.

Отличава ви от вашите конкуренти. Това е особено важно при днешния силно наситен пазар. Може да имате най-добрия продукт от всичките си конкуренти, но хората не могат да го разберат, ако изглежда по същия начин като останалите резултати на страницата.

Страхотната продуктова фотография може да направи вашите продукти запомнящи се и вие да изглеждате по-надеждни.  

Установено е, че когато двама или повече търговци продават един и същ артикул, сайтът с по-добрите снимки изглежда по-легитимен и сърфиращият в нета потенциален клиент ще щракне именно върху него.

Най-добрата практика е да правите свои собствени снимки на продукти, вместо да използвате стандартните снимки на производителя – в противен случай ще бъдете просто един в морето от идентични изображения на продукти.

Използва подходящи похвати съобразно продукта и изискванията на клиента:

● Студийни снимки - с подходящ фон, изтъкване на марката, майсторски ретуширани и т.н. Те са особено ефективни за вашите продуктовите страници и обяви, като част от печатни реклами и рекламни банери.

● Снимки в естествена среда. В някои случаи обаче, извадени от студиото, вашите артикули ще звучат по друг начин. Така вие ще имате изцяло нов набор от възможности за стимулиране на ангажираността и нуждите на вашата аудитория.

 Продуктовата фотография на подходящо място или в драматична обстановка може да разкрие още повече вашите продукти.

● Използване на живи модели. Вашите продуктови снимки ще станат още по-въздействащи, ако използвате жив модел към микса. Например, ако продавате продукти за фитнес или бодибилдинг,  снимка на комплект тежести в студиото или някакво облекло за тренировка ще покаже същността на отделните артикули и ще ги представи във възможно най-добрата светлина.

 А ако добавите модел, използващ го или позирайки с него, вие ще постигнете още по-добре целта си да внушавате нужда и желание у публиката да ги купи. Като види добра снимка, човек естествено  визуализира себе си, използвайки предмета.

Този вид продуктова фотография, използваща модели, е ключова стратегия за улавяне на клиенти, които дори не са знаели, че имат нужда да си купят дадена вещ, а виждайки я у подходящия субект, у тях се появява желание да я притежават и те.

Установено е, че 78 процента от онлайн купувачите искат да видят продукта така, сякаш е част от собственото им ежедневие.

 „Направи си сам“ снимките срещу професионална продуктова фотография

Въпреки че някои фирми може да се изкушат да спестят пари, като направят собствени снимки на продукти, това не винаги е най-добрият вариант. Продуктовата фотография „направи си сам“ може да изглежда като рентабилно решение, когато много фирми затягат коланите и търсят да намалят разходите, но това често може да доведе до изображения с лошо качество, които не показват ефективно продукта.

В крайна сметка това може и ще се отрази неблагоприятно на вашите проценти на реализация. Статистически доказано е, че за 90 на сто от онлайн клиентите най-важно е качеството на изображенията на продукта при продажбите в интернет.

Инвестирането в професионална продуктова фотография е интелигентен бизнес ход

В крайна сметка инвестирането в професионална продуктова фотография е  интелигентен бизнес ход. Въпреки че предварителните разходи за наемане на професионален фотограф може да изглеждат ненужни разходи, когато има налични по-евтини опции „направи си сам“, но дългосрочните ползи далеч надхвърлят първоначалната инвестиция.

Професионалните фотографи притежават уменията, оборудването и опита, необходими за създаване на висококачествени изображения, които ефективно показват продукта и отразяват ценностите и личността на марката.

Не забравяйте, че един професионален фотограф е прекарал много години в усъвършенстване на занаята и изграждане на опит и е инвестирал в скъпо  оборудване, с което няма как да го догоните с вашите „направи си сам“ снимки, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли как се размножават костенурките?

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Проучване разкрива опасностите, които крият приложения за проследяване на менструация

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com