Знаци, че връзката ви върви към своя край

12059
Знаци, че връзката ви върви към своя край
Снимка: iStock

Връзките трябва да ни правят щастливи. Е, нормално е да има моментни кризи или неприятности. Но когато забележите някой от следните признаци, обмислете добре дали и двамата сте все още влюбени един в друг и дали не е време да се сложи край на тази връзка.

Дълбоко в сърцата си ние винаги знаем кога една връзка е на път да приключи, но често предпочитаме да игнорираме това усещане.

Една от причините да крием истината е, че прекратяването на една връзка е ужасно болезнено: много хора предпочитат да заровят главите си в пясъка и да се опитват колкото е възможно по-силно да не обръщат внимание на тези проблеми, които в дългосрочен план биха могли да ескалират.

В резултат на това позволяваме да се случват неприятни, болезнени и дори непоносими епизоди във взаимоотношенията, без да знаем дали те са изпитания, които трябва да издържим и преодолеем, или симптоми на агонизираща връзка.

1. СПОРОВЕ

Един от основните признаци, които разкрива, когато връзката е в опасност, е когато тя се превърне в истинско бойно поле. Ако това описание е вярно, единственото преживяване, което споделяте с партньора си, е конфликтно.

Може, разбира се, да има кратки щастливи интервали, в които социално събитие, ваканция или сексуален контакт да ви сближи, но по-голямата част от общуването се случва на бойното поле.

Вместо да обменяте добри чувства, всяка среща е възможност да изразите гняв и разочарование, да съжалявате за това, че партньорът се е провалил в миналото и продължава да се проваля в настоящето.

Ако една връзка достигне тази точка, това означава, че всички положителни фактори, които я правят жива и процъфтяваща, вече са изчерпани и връзката е навлязла в дегенеративна фаза.

Докато спорът сам по себе си може да бъде положителен акт в една здрава връзка, повтарящите се и ненужни караници по-често показват, че вместо това любовта свършва.

Лоша идея ли е връзката с по-млад мъж?

Едно от чувствата, за които няма рецепти, указания, правила и условия, е любовта. Изживява се без да се наместват условности и предразс...

2. НЕПРИМИРИМИ РАЗЛИЧИЯ

"Какво ти се е случило? Вече не те разпознавам!"

Една двойка се оплаква от непреодолими различия, когато единият от двамата партньори открие, че общото пространство, веднъж споделено, е станало толкова ограничено, че е предназначено само за такива различия.

Най-често срещаната област, в която този тип различия могат да се проявят, със сигурност е времето, което всеки партньор е готов да отдели за интимния живот във връзката.

Докато се стремим да отговорим на нашите индивидуални нужди в една връзка, често има забележимо несъответствие в качеството и количеството на ангажираността, която всеки партньор е готов да предостави.

Признаци, че мъжът го е страх от сериозна връзка

Мъжете се нуждаят от интимност и емоционална връзка много повече от жените. За всички около тях те трябва да бъдат пример за мъжествено...

3. ЕМОЦИОНАЛНА ДИСТАНЦИЯ

Осъзнаваме, че човекът, с когото сме били свързани, сякаш е изчезнал и на негово място се е появил нов, непознат за нас човек.

Опитваме се да разговаряме и не получаваме отговор, нито разбиране...

4. СКУКАТА

Вълнението е изчезнало, ентусиазмът е утихнал, нищо ново не се случва между нас и партньора, вече не сме „влюбени“ и няма достатъчно общи цели, които да осигурят достатъчно съдържание за подхранване на връзката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно