Пощенска банка се включи в тазгодишното издание на инициативата "Новата гора на София"

2190
Пощенска банка се включи в тазгодишното издание на инициативата "Новата гора на София"
Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка се включи в мащабната инициатива "Новата гора на София" и през тазгодишното ѝ второ издание. Близо 100 доброволци от екипа на компанията засадиха над 1000 дръвчета, като част от цялостната ѝ вътрешна програма за опазване на околната среда "Зелени заедно с Пощенска банка" и в унисон с устойчивата дългогодишна екологична политика на институцията. Залесяването се реализира на теренa на с. Негован, район "Нови Искър", а технологичният план на акцията за периода на провеждането ѝ предвижда засаждането на 86 000 едногодишни фиданки от дървесен вид Цер (представител от род Дъб) на площ от 137 дка.

Инициативата на Пощенска банка се проведе под мотото "Подай ръка на Новата гора на София", което показва как чрез общи усилия заобикалящата среда може да се промени към по-добро с грижа за благополучието на цялото ни общество.

 

"Отборният дух, емпатията и социалната отговорност ни обединяват не само в ежедневната ни дейност, но и в ангажиментите ни към общественополезни каузи. Изграждането на зелено самосъзнание е част от нашата корпоративната политика от дълги години. Водеща цел на нашите зелени проекти е да мотивират възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на природата. Щастливи сме, че с всяка зелена инициатива интересът и ентусиазмът от страна на нашите служители нараства, защото заедно сме по-силни и даваме добър пример, за да предизвикаме позитивни промени сред обществото", коментират от Пощенска банка.

 

Гората край Негован е част от инициативата "Новата гора на София", с която Столична община засажда нови горски масиви в крайградските райони на града като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Инициативата "Новата гора на София" стартира преди няколко години, като в изданието ѝ през 2019 г. Пощенска банка отново бе сред основните участници, когато 225 дка пустеещи общински земи в ж.к. "Суходол" бяха залесени с широколистни дръвчета.

 

Зелените проекти с екологична насоченост са съществена част от дългосрочната и активна КСО политика на Пощенска банка. През годините финансовата институция реализира много социално отговорни кампании, най-мащабни сред които са "Зелени истории на открито", в която служители облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната инициатива "Герои в зелено", която насърчава екологично отговорно поведение сред екипа на банката, заедно с проекта "Зелена класна стая", който представлява изграждане на иновативен амфитеатрален кът за учене и забавление сред природата в партньорство с Mastercard и Природен парк "Витоша".

 

Пощенска банка е единствената банка в България, която в рамките на организационната си структура има Зелен борд и звено "Екологичен офис", които работят за защита на околната среда, както по отношение ограничаването на ресурсите, използвани от финансовата институция, така и по отношение на нейните дейности за финансиране.

Повече информация относно зелените инициативи на Пощенска банка можете да откриете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от DIGITALIZE THIS:

Таня Димитрова и център “Яника”: Мост между световете и светло бъдеще за всички деца (ВИДЕО)

Пощенска банка спечели престижно отличие "Топ работодател"

Талантливите деца от "Бон-Бон" стават посланици на младежката програма на Пощенска банка "Project YOUth"

Пощенска банка отчита 40% повече онлайн покупки с дебитни и кредитни карти през 2022 г.

Финансово решение за устойчиво бъдеще

Четири компании са отличени в програмата за растеж на Ендевър – Dare to Scale 2022

Пощенска банка придоби българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс

Юробанк се договори с БНП Париба Груп за придобиването на ритейл бизнеса ѝ в България

Петя Димитрова бе удостоена с наградата "Банкер на годината" 2022

Мобилният портфейл ONE wallet на Пощенска банка вече е достъпен за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Digitalize This