Инцидент в детска градина в Добрич: Майка прибра 3-годишноти си дете с рани по лицето

1968
Инцидент в детска градина в Добрич: Майка прибра 3-годишноти си дете с рани по лицето
Снимка: actualno.com/сн: Община Благоевград

Отново инцидент с пострадало в детска градина момченце. Случаят е от Добрич. Майката на 3-годишното дете разказва, че то се е върнало вкъщи с големи рани по лицето. Инцидентът става преди дни, когато децата посещават обединени групи заради летния график на градината.

ОЩЕ: Уволниха детска учителка след скандален клип с насилие над дете (ВИДЕО)

"Спругът ми идва да вземе децата от градина на на 13-и септември. На входа го е чакала лелята, видимо притеснена. Тя му е обяснила предварително, че детето е паднало и общо взето го е подготвила за това, което ще види”, разказа майката Веселина Боева в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ съпругът ѝ получил три различни версии за случилото се. „Две от тях са сходни – че бягал, спънал се и паднал. Едната е, че се е спънал на баскетболен кош и така е паднал. Другата – че сам се е спънал и е паднал. Третата – бил е на катерушка и е паднал от нея”, обясни майката.

Обезпокоена от вида на сина си, когато се прибира у дома, Веселина звъни на директора на градината. „Обясних, че съм прибрала детето с рани, че са ми обяснили, че е паднал, и че фактът, че никой не ми се е обадил, е най-притеснителен от цялата работа, защото, по думи на персонала тогава, детето е паднало около 10 часа сутринта. До 17 часа никой не ми е звъннал да ме уведоми, да ми каже, да преценя има ли нужда да го взема, няма ли нужда – каквото и да е”, споделя жената. Съмненията ѝ са, че синът ѝ е ухапан от друго дете. Такива са и първите становища на медици от Спешното отделение, където детето е прегледано. Съдебен лекар отхвърля тази хипотеза, но потвърждава заключението на неврохирург, че момченцето има мозъчно сътресение.

ОЩЕ: 7-годишно дете е в тежко състояние след нанесен побой

Според директора на детското заведение насилие над него не е оказвано. „Детето е бягало около катерушката, спънало се е на нея и след това е паднало и се е ударило точно в стойката на баскетболния кош. Тъй като се е опитало да стане, след това още веднъж се е навело и повторно се е наранило. Никой не го е бутнал, но искам особено внимание да обърна на факта, че насилие над детето не е упражнено”, категорична е Марияна Димитрова.

Дни по-късно Веселина е информирана коя е учителката, на която са поверени децата във въпросния ден. „Информацията, която получих от нея, беше, че тя не е била там в момента на инцидента. Била е вътре до тоалетната. Получих извинение от нейна страна за това, което се е случило на детето. Директорката също ми се извини, но факт е, че все още няма видимо поета отговорност”, казва майката.

Проверка по случая е извършена и от Община Добрич. Констатирани са пропуски в работата на служителите. При такава ситуация се уведомява първо директорът на детската градина, след това медицинско лице и накрая родителите. За този пропуск учителката и помощник-възпитателката ще получат административни наказания.

ОЩЕ: Родители обвиняват медицинска сестра, че е ударила умишлено 2-годишно дете

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Десетки липи бяха изсечени без причина в Добрич

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com