X
 
 

Кметът на Добрич и проектът "Чудната градина" са сред финалистите на "Иновации в политиката"

4526 0
Кметът на Добрич и проектът "Чудната градина" са сред финалистите на "Иновации в политиката"
Снимка: Община Добрич
Кметът на Добрич Йордан Йорданов отново е сред финалистите в престижните международни награди „Иновации в политиката“, съобщават от общината. Тази година е отличен проектът „Чудната градина – социално предприятие за повече възможности“, който се реализира със съдействието на местната власт в добруджанския град. Гласуването ще е от жури, съставено от 1 067 граждани на Европа, а резултатите ще бъдат обявени на 4 декември на официална церемония в Берлин.

В социалното предприятие „Чудната градина“ работят 21 души с умствени увреждания, най-младият от които е на 19 години, а най-възрастният – на 54. Теренът е предоставен от общината, а в изградените оранжерии се отглеждат цветя и зеленчуци, които се реализират на фермерския пазар и на щандове в града.

„Чудната градина“ е дело на фондация „Св. Николай Чудотворец“, а идеята е хората в неравностойно положение да бъдат научени да изкарват прехраната си.

През 2018 година кметът Йорданов също беше сред финалистите за международните награди на Института за иновации в политиката за форума „Добрич в бъдеще време“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално