X
 
 

Производители на етерично-маслени култури се обединиха в асоциация

2038 0
photo of Производители на етерично-маслени култури се обединиха в асоциация
Снимка: Getty Images/Guliver
Първото общо събрание на новоучредената Национална асоциация на производителите на етерично-маслени култури събра в Добрич стотици земеделски стопани от цялата страна, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Идеята е с обединяването си браншовиците да имат по-лесен достъп до външни пазари, обобщи Моника Петрова, която е сред учредителите на новата структура.

Шафранът - подправката, която подлуди света

Ако трябва да изброим част от най-скъпите и модерни удоволствия в света, то няма как да не споменем подправката, по която полудяха всич...

Трябва да се търси ниша и родното производство да бъде представено като „Българско лавандулово масло“ и ако то бъде възприето като аромат в парфюмерийната промишленост, цената му ще се вдигне, обясниха представители, които от 1995 г. са в бранша.

По техни данни във Франция се произвежда основно лавандин, докато лавандулово масло като българското е твърде малко като количество. Качеството на етеричните масла в този бизнес е много субективно понятие, стана ясно още на срещата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Създадено е Кралство Саудитска Арабия

Кралство Саудитска Арабия, по-известна като Саудитска Арабия, е най-голямата по територия държава на Арабския полуостров, заемаща по-голямата...