Районната прокуратура в Добрич се заема с новия управител на ВиК в града

10989
Районната прокуратура в Добрич се заема с новия управител на ВиК в града
Снимка: Thinkstock

Районната прокуратура в Добрич ще се заеме с новия управител на ВиК на града Петър Атанасов Калчев. Причината - възможен конфликт на интереси.

Actualno.com вече писа за случая. Той стана актуален след граждански сигнал за нередности по назначението на Калчев начело на ВиК - Добрич.

Гласят за управител на ВиК Добрич човек със запори и конфликт на интереси?

Гражданска жалба до Окръжната прокуратура в Добрич е била подадена срещу новия управител на ВиК дружеството в града Петър Атанасов Калч...

Причината за жалбата е фактът, че Калчев все още се води управител и едноличен собственик на капитала на фирма „Екофлуид” ЕООД. В предмета на дейност на фирмата четем „търговия, проектиране, изпълнение, експлоатация на водоснабдителни, канализационни, пречиствателни, газоснабдителни, отоплителни и вентилационни съоръжения”. Според жалбоподателя - г-н Светослав Сарафски, новият управител на ВиК Добрич съзнателно е попълнил и предал декларация пред Търговския регистър в нарушение на чл. 20 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

На 3 март ВиК Добрич подава заявление пред Търговския регистър за назначаване на нов управител. По заявлението все още няма решение – има надпис „изчакване на тридневен срок”, въпреки че днес е 11 март!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com