В Добрич е обявено бедствено положение, двама са загинали

48749
В Добрич е обявено бедствено положение, двама са загинали

В Добрич е обявено бедствено положение. В града няма ток, а училищата днес няма да отворят врати. Дъждът заваля снощи, а едва тази сутрин е спрял. И там има много щети, информира Нова телевизия.

Кметът е казал, че градът не може да се справи, защото няма средства за това.

Трагедията във Варна активизира свлачища

Днешният ден е обявен за неучебен в цялата община Варна, съобщиха от пресцентъра на общината. В засегнатия от дъждовете и наводненият...

От главните пътища в момента са спрени пътят за Варна и за к.к. „Албена”.

В самия град е най-тежко по булевард „Русия”. Поставени са постове, които да отбиват движението. До този момент имаме информация за една жертва. Провеждат се следствени действия, предполага се, че смъртта е настъпила вследствие на удавяне.

"Все още се чакат резултати”, посочи областният управител на Добрич Недко Марчев. Той каза, че от четири часа тази сутрин работят екипи на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Все още обстановката се променя и валежите към този час продължават.

За момента има една потвърдена жертва: Около 07:00 часа младежи са чули викове от къща в района на автогарата, където нивото на водата в момента е около метър и половина. Мъжът е бил с инсулт и не е успял да избяга, а докато младежите успеят да го измъкнат, той вече се е удавил.

Във Варна отново започна да вали: Градът не спи, чака втора вълна

Ще има още две вълни, като тази която уби над 10 души по-рано тази вечер във варненския "Аспарухово". Този слух масово се разпространяв...

Втора жертва взе наводнението в Добрич. Жена се е удавила в района на Хуманитарната гимназия в града. Там една от най-ниските точки в града и се явява като водосборна зона.

Има информация за двама починали в Добрич като в момента се идентифицира от съдебна медицина какви са причините за тяхната смърт. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Добрич Детелина Николова. По думите й е съобщено, че причината за смъртта може да е от наводнението, но все още се установява.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com