1 мнл. лв. са щетите от пороя в Добрич

11931
1 мнл. лв. са щетите от пороя в Добрич
Снимка: БГНЕС

Щетите от пороя върху публичната инфраструктура в община Добричка достигат между 800 000 и 1 000 000 лева по предварителна оценка, съобщи заместник-кметът Дико Иванов. Той добави, че в селата в региона са наводнени 61 къщи, 78 дворове и стопански постройки, 58 мази.

Сред най-пострадалите села при наводнението на 20 юни са Славеево, Пчелино, Батово, Полковник Минково, Дончево, Опанец, Драганово, Богдан, Одринци, Ново Ботево, Карапелит, Бранище. Петдесет улици в общината са с частично разрушена настилка, каза Дико Иванов. По думите му в село Батово придошлата река напълно е извлякла настилката по една от улиците.

БДЖ осигурява безплатен транспорт за доброволците до Добрич

Холдинг БДЖ" ЕАД ще осигури превоз на доброволци, които ще се включат в почистването на пострадалите от наводнението райони, съобщиха...

Водният поток е унищожил и участъци по пътя Батово-Прилеп, Батово-местността "Лагера", където има и компроментиран мост. Участък от един километър по пътя от село Богдан, където е депото за битови отпадъци, към Добрич също е с големи щети. В селата Опанец и Драганово има подкопани мостове.

След проливните дъждове всички канали и дерета в общината са затлачени с кал и растителност и наново трябва да бъдат чистени,коментира заместник-кметът. Общинска комисия продължава да обхожда засегнатите имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика