БСП поиска новото правителство да не бърза с Трансатлантическото споразумение

23962
БСП поиска новото правителство да не бърза с Трансатлантическото споразумение
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е приел позиция относно споразумението Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ). Призивът ни към българските институции е да не заемат еднозначни и крайни позиции, които обслужват конюктурни политически цели и могат да засегнат националния интерес на България. Това заяви след заседание на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков, предаде БГНЕС.

Миков обяви, че БСП настоява да бъде иницииран национален дебат по темата. "Отхвърляме включването на специален механизъм за уреждане на споровете между инвеститори и държави", обяви червеният председател.

По-рано днес стана ясно, че членовете на Изпълнителното бюро на БСП Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Ангел Найденов са освободени от постовете си в ИБ на БСП, съобщи Миков. Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов и Бойко Великов са новите зам.-председатели в партийното ръководство на БСП.

Партийното ръководство ще бъде намалено от 21 на 18 души, като Дъбов и Узунов ще останат зам.-председатели на предизборния щаб на партията, а Найденов запазва мястото си като зам.-председател на парламентарната група на "БСП - лява България". В Изпълнителното бюро остава и Георги Пирински, но той няма да бъде зам.-председател, както досега. В ръководството като член остава и Антон Кутев, който до този момент бе организационен секретар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика