ДАНС и НАП погват млечните и месните продукти

5634
ДАНС и НАП погват млечните и месните продукти

ДАНС и НАП ще проверяват в следващите две седмици паричните потоци по веригата за производство и продажба на млечни и месни продукти. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в Министерски съвет, предаде „Фокус”. Производството на основни хранителни продукти като млечни и месни е обект и на националната ни сигурност. Ако допуснем катаклизъм, например мащабно заболяване, което наложи да се затворят границите, и ние нямаме българско производство, какво правим тогава, попита министърът.

Агенцията по храните ще проверява и контролира вноса.

Всяка трета бучка сирене с палмово масло

Две трети от производителите в България произвеждат сирене от мляко, цената му е стабилна, няма да скочи. Надяваме се да извадим палмо...

В срещата при премиера Бойко Борисов участваха представители на животновъди, млекопреработватели, месопреработватели и представители на големи търговски вериги.

Министърът каза, че е поставен въпросът защо продукцията на животновъдите е на доста ниски нива, което ги поставя в много тежко положение, в същото време складовете на преработвателите са „задръстени” с продукция и не се вижда намаляване на цените за потребителите в търговските вериги.

Това положение не може да продължи по подобен начин, каза Найденов. По думите му – факт е, че по веригата има изкривяване.

Днешната среща при премиера Бойко Борисов за проблемите в сектора „Животновъдство” не е била достатъчно продуктивна, според министър Найденов и представители на бранша.

До 100 000 лв. глоба за растителни мазнини в млякото

Глобите за онези, които смесват млякото с растителни продукти и мамят в съдържанието ще достигат 100 хил. лева. За физически лица на...

Влизат пари, изкупната цена намалява, а ние като потребители плащаме същата цена. Парите един път излизат от джоба на всички ни като данъкоплатци, за да отидат като помощи към животновъдите, в същото време плащаме същите, а някъде и по-високи цени на млечни и месни продукти, каза министърът. Найденов заяви, че настоява парите, които се вливат в сектора Животновъдство, да доведат до неговото стабилизиране.

Всички участници на срещата декларирали, че са на загуба. Според министъра – видно е, че тези, които наистина са на загуба, са българските животновъди.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика