Добрев: Не бива да се стига до спиране на производството на ОЦК-Кърджали

4925
Добрев: Не бива да се стига до спиране на производството на ОЦК-Кърджали
Той е разговарял с кредиторите и е получил уверението им, че няма да допуснат това да се случи

"Не бива да се стига до спиране на производството на ОЦК-Кърджали." Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в предаването "Неделя 150" на "Хоризонт", предаде Агенция Фокус.

Той е разговарял с кредиторите и е получил уверението им, че няма да допуснат това да се случи, защото ако бъдат спрени тези производства след това са необходими много повече инвестиции за тяхното пускане отново. Това ще отблъсне всеки един инвеститор.

Металурзите от ОЦК отново блокират пътища

Поради неяснота за резултатите от преговорите между банките кредитори и собственика, водени с посредничеството на представители на МИ...

Запитан ще бъде ли отпуснат кредит на ВМЗ-Сопот, министърът каза, че заводът има проблеми години наред, които се задълбочават. Преди две години бе гласувана процедура за приватизация на завода, която все още не е в достатъчно напреднала фаза. Дружеството има огромни задължения и трябва да се търси дългосрочно решение на проблемите. Преди около две седмици отново са поискали да им бъде одобрен кредит и пречка за това да не се случи още тогава е фактът, че те са предложили една единствена банка, с която да се сключи кредитът без никаква процедура за избор на банка.

"Нещото, от което никога няма да отстъпя, е неспазването на правилата и затова бе върнато тяхното искане първоначално, за да докажат прозрачния избор на банка и това, че тази конкретна банка, която предлагат, дава най-добрите условия за завода", каза Добрев.

Неспазването на процедурите и съмнение за непрозрачен избор на банка е причината този кредит да се забави. През тези две седмици са предоставени всички необходими документи и още в петък следобед министърът е подписал разрешението за теглене на кредит и хората в понеделник ще си получат заплатите.

Редактор: Георги Иванов

Металурзите от ОЦК: Ако до 20 юни няма решение, отново излизаме на протест

„Министър-председателят Бойко Борисов ясно заяви в публичното пространство, че до 20 юни ще намери решение на проблема ни в &bd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика