ДПС няма да подкрепи ревизията на бюджета

17034
ДПС няма да подкрепи ревизията на бюджета
Снимка: БГНЕС

Признаваме необходимостта от актуализация на бюджета, но днес ще се въздържим от подкрепа за нея. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде "Фокус".

По думите му неговата партия е поела своята политическа отговорност за ревизията. "Признахме, че има дисбаланс между приходи и разходи. Служебният кабинет съобрази ли разходите си с тази тенденция? Изразходи 300 милиона лева над планираните. Чия е отговорността? Настояваме за ясна политическа отговорност“, заяви Местан.

Жив дявол

Нуждата от наглотест в парламента става все по-голяма. Особено след днешното пространно интервю на Лютви Местан, в което той буквално р...

Той уточни, че към края на мандата на кабинета „Орешарски“ са подкрепили проекта за актуализация на държавния бюджет за разлика от БСП.

Местан коментира и ситуацията около КТБ. "Когато говорим за КТБ само смирение не е достатъчно, необходим е тежък катарзис, като политическа и наказателна конкретна отговорност, защото е засегнат значим публичен интерес", заяви той.

Местан подчерта още, че ДПС е готова да приеме предложение за законопроекта Цонев-Пеевски. "Дори истината да уличи ДПС, ще поемем отговорността си, но ако се окаже, че тя е банка на други политически сили, те също трябва да са готови да понесат отговорност, а не да се крият зад удобни митологеми. Нямаме проблем с истината, а с митовете. В 43-ото НС ще ги разбиваме с езика на фактите, зарече се политикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика