Драгомир Стойнев: Хубаво е да имаме "Южен поток"

21343
Драгомир Стойнев: Хубаво е да имаме "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Това, което иска Европейската комисия от нас относно проекта „Южен поток“, е изпълнено – спиране на всички тръжни процедури. Но подготвителните дейности, които са започнали, не трябва да бъдат спирани. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета „Орешарски“ Драгомир Стойнев в предаването „Събуди се” на Нова телевизия.

Според Стойнев проектът е „жертва на геополитическата криза между Русия и Украйна“ и в момента, в който кризата бъде разрешена, ще започнат строителните работи по газопровода и страната ни трябва да бъде готова за това.
„Богатите държави в Европа си осигуриха доставки на природен газ чрез „Северен поток“. В Европа трябва малко повече солидарност и затова е хубаво да имаме „Южен поток“, допълни бившият енергиен министър.
По повод публикуваните от Министерството на икономиката и енергетиката документи за „Южен поток“, които не представляват търговска тайна, Драгомир Стойнев заяви, че не е нормално да се показва кореспонденция между партньори, тъй като по този начин се руши доверието им. На обвиненията, че Народното събрание е приемало изменения на някои енергийни закони под натиска на „Газпром“, Стойнев заяви, че в тези документи няма нищо притеснително.

Стойнев забрави, че е изгонил фирмите на Пеевски от "Южен поток"

Какво лошо има в това, че Десислава Терзиева е подписала разрешително за строеж на „Южен поток” в Паша дере. Ние сме се съ...

„Тук навлизаме в една ниша – диктувал ли е някой условия. Това не се е случвало. Няма документ, който да казва „Ето това е решението и това трябва да се случи“. Гледани са четири-пет предложения, които са разисквани, и от българска и от руска страна. Това, което сме направили ние, по никакъв начин не се различава от другите законодателни инициативи и газопроводи, които започват от Северна Африка и стигат до Италия например“, заяви Стойнев и допълни, че с публикуването на тези документи по проекта се създава впечатление, че някой диктува правилата на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика