Как да си върнете пари от данъци, ако сте работили в чужбина?

2509
Как да си върнете пари от данъци, ако сте работили в чужбина?
Снимка: iStock

За повечето хора да си върнат парите от данъци може изглежда като много сложна и дълга процедура. Не и ако насреща стои надежден и доверен консултант като RT Tax, който да се погрижи за правилното подаване на цялата нужна документация.

Ето някои от основните фактори, които трябва да имате предвид, когато се налага да минете през процедурата на връщане на данъци от работа в чужбина:

Първи стъпки - подаване на декларация
Според правната система на страната, в която сте работили, всеки човек трябва да подаде данъчна декларация за доходите си. Това е документ, предоставен от данъчните власти в чуждата страна. След попълването на документа, данъчните власти го разглеждат и калкулират колко е надвнесения данък. Това, разбира се, е валидно, в случай че всички данъци са изрядно платени и декларацията е подадена спрямо реда на процедурите на съответната държава, с което могат да ви помогнат консултантите от RT Tax България.

Бъдете търпеливи, процесът изисква време

Периодът на връщане на данъци зависи от конкретната страна, в която е работил човекът. Има държави, при които се изисква повече време. Периодът на обработване на документите зависи от страната, в която ги подавате, както и доколко процесът е изряден. Процедурите в конкретните държави са различни и най-точна информация за тях може да получите от вашия професионален консултант. RT Tax могат да ви посъветват и помогнат с документите, които да подготвите, но и да ви асистират с организирането на липсващи такива. 

Пресметнете сумата, която ви се полага

Имате възможност предварително да разберете сумата, която може да си върнете с онлайн калкулатор в сайта на RT TAX, който можете да използвате напълно безплатно. За да разберете каква е приблизителната сума, която трябва да получите обратно, е нужно да въведете конкретната държава, в която сте работили, какви са били вашите доходи в периода на работа и колко данък сте плащали. По последна информация, средно размерът на върнатите данъци на българи, работили в чужбина е около 2055 евро. Това сочат данни, събрани през последните 3-4 години. Процесът по връщане на данъци може да започне като се регистрирате онлайн в сайта или като се свържете директно с екипа на RT Tax.

RT Tax предлага професионална консултация на хора, които са работили в САЩ, Великобритания,Ирландия, Холандия, Германия, Австрия, Дания, Норвегия и Белгия, за да им съдейства да си върнат данъците. Първата консултация е безплатна и с нея ще разберете дали отговаряте на условията.

Дали ще бъде възстановен данък от работа в чужбина не зависи от продължителността на трудовия договор. Ако човек е работил поне 2 седмици и е платил данъците си, надплатеното ще бъде възстановено. Връщат се единствено надвнесени данъци върху дохода. Ако човек получи обратно 100% от данъка, който е внесъл в съответната страна, това значи, че доходът му е бил под облагаемия минимум.

През годините RT Tax България успява да създаде мрежа от над 400 партньори в цял свят. Помага на повече от 250 000 клиенти да възстановят надвнесените си данъци и този брой нараства с всяка изминала година.

За повече информация и консултация за помощ как да си върнете данъците се свържете на +359 2 474 83 83 или изпратете запитване на info@rttax.bg.

Регистрирайте се сега! https://rttax.com/bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com