Кредиторите овладяха ситуацията в ОЦК Кърджали

4326
Кредиторите овладяха ситуацията в ОЦК Кърджали

Кризата в Кърджали се размина и техниците в ОЦК, които заплашиха, че довечера ще оставят без поддръжка захранването на завода, ако не получат накуп забавените си заплати, остават на работа, предаде Стандарт нюз.

В понеделник протестиращите ще търсят среща с ръководството на банката- кредитор, която вече влезе във владение, за да договорят възнаграждения, срещу които да пазят производството от аварии.

За да избегнат кризата, от най-голямата банка кредитор започнаха преговори. Тя обаче е предложила работа само на 5-ма от 9-имата работници, което създаде напрежение в бригадата. В крайна сметка, шестима електричари оттеглиха молбите си за напускане.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи от петък ПИБ е във владение и за да запази завода, започна да се договаря с работници на ключови позиции. Първите оферти получиха хората, които подържат пещите. Част от охраната на завода също вече е на заплата към банката.

Същевременно кредиторът започна процедура по описване на машините и на други активи в ОЦК-Кърджали, но увери, че това се прави само за да се опазят машините и сградите от повреди и посегателство.

Редактор: Ая Косарова

Банка намери инвеститор за ОЦК-Кърджали

Банката, най-голям кредитор на ОЦК- Кърджали, намери нов инвеститор за предприятието, съобщи Би Ти Ви. Не става въпрос за полската ком...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика