Шефът на БДЖ: Опасност от фалит няма

16158
Шефът на БДЖ: Опасност от фалит няма
Снимка: БГНЕС

Няма да има съкращения. Има много хора, които се пенсионират – над 120 души се пенсионираха само в последния месец. Информацията съобщи в студиото на БНТ директорът на холдинг БДЖ Християн Кръстев.

Според него опасност от фалит на дружеството няма. То е намалило задълженията си в рамките на около 100 милиона за миналата година.

Съкращават 700 чиновници от БДЖ

Близо 700 чиновници от БДЖ трябва да бъдат съкратени, за да се спаси дружеството. Сега администрацията на закъсалата държавна компания ...

Ще има свиване на администрацията. Освен това се обмисля създаването на ремонтно дружество. По този повод шефът на БДЖ обясни: „ Има много ремонтни бази на територията на България в момента, ще ги оптимизираме и ще оставим по-малко ремонтни бази, които са по-добре оборудвани. Ще ги оборудваме с допълнителна техника, така че да можем да извършваме хем качествено ремонта си, хем ремонта и експлоатацията, да се контролират взаимно, защото в момента са заедно”.

До края на годината ще бъдат закупени нови влакове, отбеляла още Кръстев. Процедурата по закона за обществените поръчки вече е открита.

В момента на жп холдинга не достигат 7-8 локомотива, специално в „Пътнически превози”. Въпреки това закупуване на нови машини не се предвижда, тъй като дружеството „се оправя”.

 

Загубата на БДЖ за първите три месеца растат

14,4 млн. лв. е загубата на "Холдинг БДЖ" за първото тримесечие на тази година, а за 2013 г. тя е 9 млн. лв., показва консолидираният...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика