Спиди АД е с висок ръст на приходите и към края на септември 2014

11530
Спиди АД е с висок ръст на приходите и към края на септември 2014

В края на октомври Спиди АД публикува консолидирани данни за деветмесечието на 2014 г. Компанията реализира 54,7 млн. лв. приходи, като постига темпове на ръст от близо 17% на приходите и над 19% в броя на превозените пратки.

След като през последните две години дружеството поднови основната част от автомобилите си, инвестициите в транспортни средства значително намаляват, като през периода по-активно се инвестира в разширяване на мрежата от офиси и логистични площи, и в разработването на софтуер и развитие на ИТ инфраструктурата.

ГеоПост Франция започна покупката на миноритарен дял в Спиди АД

ГеоПост СА Франция придоби 11% от капитала на най-голямата българска куриерска компания - Спиди АД за 12 милиона лева при пазарна капит...

Оперативната печалба (EBITDA) за периода е в размер на 10,5 млн. лв. Това е понижение от 6,6%, като от дружеството посочват, че то се дължи на промяна в структурата на оперативните разходи – по-високите разходи през 3-то тримесечие ще бъдат компенсирани от по-ниски разходи през последното тримесечие на 2014 г.

На 30 октомври 2014 г. успешно приключи процедурата по увеличението на капитала на компанията при записване на 100% от предложените 889 319 акции на обща стойност 20 454 337 лв.

На 31 октомври 2014 г. Спиди АД получили одобрение от антимонополните органи на Румъния за придобиването на Дайнамик Парсъл Дистрибюшън СА (Румъния), което ще позволи в кратък срок да бъдат финализирани придобиванията на двете дъщерни дружества на ГеоПост СА в България и Румъния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика