Стойнев: Лъжа е, че е имало отлив на туристи през зимата

10421
Стойнев: Лъжа е, че е имало отлив на туристи през зимата
Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че през зимата е имало 20% отлив на туристи. Смятам, че този, който представлява туристическата асоциация, за пореден път ме манипулира. Напротив, до януари – февруари имаме 4,5% ръст на туристите през зимата. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде "Фокус".

По думите му нямаме анулирани чартърни полети от Украйна. От Русия се очаква ръст на чартърните полети с 23%.

Двойно увеличение на круизите у нас заради Украйна

Над 120 пасажерски кораба се очакват в България през тази година, заради украинската криза. Увеличението е двойно, в сравнение с пред...

"Участваме във всяко туристическо изложение, тъй като желанието ни е освен да увеличим туристите в страната, да имаме компенсиране, ако не дойдат украинските туристи, които миналата година са били приблизително 300 000. Притесняваме, че инфлацията може да намали покупателната способност на украинските туристи, но от друга страна те трябва да почиват – не очаквам да почиват в Крим”, посочи Стойнев.

"Колебаехме се дали да изпратим всички туроператорски фирми в Киев преди около месец на един туристически форум. Взех решение всички да отидат, защото за нас е важно да присъстваме на всеки форум и да представим българския продукт. Върнахме се с наградата най-добър щанд. Участвахме в най-големия арабски туристически форум в Дубай, за да рекламираме нашата страна с цел привличане на повече туристи. Засега никой не знае как ще продължат да се развиват събитията в Украйна, но желанието ни е колкото може повече украински туристи да дойдат в България. Туризмът в България има сезонен характер, целта ни е да бъде преодолян и да разнообразим туристите, които посещават страната ни”, обясни министърът.

Преди дни стана ясно, че кризата в Украйна може да има и положителен ефект за нас - през тази година се очаква двойно увеличение на круизните кораби, които ще хвърлят котва до българските брегове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com