Вече и официално: Гогов поема "Южен поток България"

22312
Вече и официално: Гогов поема "Южен поток България"
Снимка: БГНЕС

Както стана ясно още вчера вечерта, бившият шеф на "Булгаргаз" Димитър Гогов ще оглави компанията "Южен поток България". Новината вече е официално потвърдена и от Министерството на икономиката и енергетиката.

До момента поста заемаше Владимир Инков. Промяната е станала на 3 октомври на извънредно общо събрание на акционерите. Предложението за смяната е било внесено като допълнителна точка към дневния ред от страна на Българския енергиен холдинг (БЕХ), който притежава 50% от акциите на дружеството.

Бившият шеф на "Булгаргаз" оглавява "Южен поток България"

Компанията "Южен поток България", която изгражда едноименния газопровод на българска територия, вече има нов изпълнителен директор. ...

Отстраняването на Инков не е изненада, тъй като енергийният министър Васил Щонов обяви, че ще даде на прокурор шефовете на компанията "Южен поток България". Причината е, че капиталът на компанията бе увеличен с 191 млн. лв. ден след като той забрани това, докато ЕК не одобри проекта.

Димитър Гогов е доказан професионалист в индустрията, подчертават от икономическото министерство и припомнят, че от  януари 2007 г. до ноември 2013 г. той беше изпълнителен директор на "Булгаргаз"  ЕАД. Кой точно е той си припомнете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика