Всяка трета бучка сирене с палмово масло

6552
Всяка трета бучка сирене с палмово масло
В сряда кабинетът одобри наредба за по-строги мерки срещу производители, които обявяват продукти с палмово масло за млечни

Две трети от производителите в България произвеждат сирене от мляко, цената му е стабилна, няма да скочи. Надяваме се да извадим палмовото масло от сиренето и кашкавала заради качеството на продуктите, каза Мирослав Найденов пред журналисти, предаде Стандарт Нюз.

„Продукт от мляко и сега струва много повече, отколкото от палмово масло. Така че сега коментираме мерки само за тези от тях , които са произведени от палмово масло”, каза Найденов.

Кабинетът прие водата в айрана да не е повече от 50%

Водата в айрана не трябва да е повече от 50%, а солта не повече от 0,8%. Това е записано в Наредбата за специфичните изисквания към м...

Според министъра при въвеждане на по-строгите мерки по-скоро може да се намали предлагането или да изчезне от пазара точно онзи продукт, произведен от палмово масло.

В сряда кабинетът одобри наредба за по-строги мерки срещу производители, които обявяват продукти с палмово масло за млечни.

„В първоначалния вариант на документа производителите нямаха право в една и съща мандра да произвеждат продукти от мляко и от заместители”, уточни Найденов. Производителите са представили пред министър Найденов аргументи, че това означава фалити. „В момента работим по процедура, която да позволи в определен времеви график да се отделят двете производства в зависимост от поръчките, които имат и с предварителна заявка. Мисля си, че те за пореден път ще се опитат да заобиколят законодателството, затова сме предвидили промяна в закона за въвеждане на драконовски глоби”, каза Мирослав Найденов.

Агенцията по храните няма да бъде местена на друго място, не сме коментирали подобно нещо, бе категоричен Найденов по повод информациите, че тя ще бъде преместена в провинцията.

КЗК наложи санкции за имитация на млечните продукти "Боженци"

Комисията за защита на конкуренцията установи извършени нарушения от страна на "Герма 95" ЕООД, София, и наложи три имуществени санкц...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика