Земеделските ни производители в някои отношения изпреварват европейските, смята министър Греков

27691
Земеделските ни производители в някои отношения изпреварват европейските, смята министър Греков
Снимка: Getty Images / Guliver

Убеден съм, че нашите земеделски производители в някои отношения изпреварват европейските, но затворени в тясното българско пространство, те не могат да бъдат видени и чути. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф. Димитър Греков, министър на земеделието и храните, по повод българското представяне на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.

„Впечатлен съм от това, което се предлага и все повече храни трябва да участват на такива изложения, защото България и земеделските производители има с какво да се представят. Не трябва да се срамуваме, напротив трябва да бъдем значително по-активни. Те трябва все повече да се хвалят с това, което са постигнали през последните години”, допълни той.

Производителите на тютюн няма да протестират тази седмица

Една седмица почивка от протестите ще си дадат родните производители на тютюн. "Ще изчакаме малко, за да видим дали управляващите ще из...

По отношение на впечатленията му, при откриването на българския щанд на Международния салон по земеделие в Париж, проф. Греков коментира: „Впечатлени сме от това, че към нас има засилен интерес през последните години. Продължаваме с традицията от четири години, откакто започнахме за първи път да се представяме по най-големите изложения в света по храни. Днес виждаме, че интересът на тези, които един път са били на нашия щанд, продължава. Те отново посещават и се интересуват както от българските традиционни храни, така и от биологичните. Ръст в интереса наблюдаваме не само на това изложение, но и в други, което показва, че българските хранителни и земеделски продукти трябва да бъдат все повече представяни и рекламирани на международни изложения, въпреки малките ни финансови възможности.

Без реклама не може, така че аз призовавам все повече български земеделски производители да участват в тези изложения, за да могат да показват своята продукция”, каза още проф. Греков.

 

 

Запалени бали и затворени пътища на поредния протест на тютюнопроизводителите

Напрежението в сектора на тютюнопроизводителите не само не се успокоява, ами е на път да излезе извън контрол. Това заявиха от Съюза на...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика