Дванадесетокласници тестват знанията си с безплатна пробна матура по БЕЛ

13965
Дванадесетокласници  тестват знанията си с безплатна пробна матура по БЕЛ
Снимка: Клет България

На 10. и 11. декември ще се състои безплатна пробна матура онлайн по български език и литература за 12. клас. Издателство Клет България предоставя възможност на учениците да тестват знанията си с взетия материал до момента в удобно за тях време. Всеки може да заяви своето участие тук.

Пробният изпит е по актуалния формат на МОН и ще ориентира учениците за нивото им на знания към момента. Участвалите гимназисти ще получат обратна връзка на затворените въпроси от тестовата част и ключ с насоки за отговорите на отворените въпроси. Всеки ученик ще получи ценни насоки от експерти оценители за това как да се справи успешно с последния въпрос, свързан със създаване на есе или литературно интерпретативно съчинение.

„За втора поредна година организираме безплатна пробна матура онлайн за всички дванадесетокласници. Това е много важен момент за тях и искаме да ги подкрепим с тази своеобразна репетиция. Миналата година пробният изпит предизвика много голям интерес. През новата календарна година предстои и началото на онлайн курс М@турата, за който с радост мога да споделя, че миналата година подготви курсистите за отлично представяне на реалния изпит“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Онлайн курсът „М@турата“ предоставя ефективна подготовка за предстоящата матура по БЕЛ за 12. клас. Обучението съдържа 28 урока (84 учебни часа) в реално време по актуалната изпитна програма, както и допълнителни срещи, дискусии и записи на уроците. Началото му е на 6. февруари 2023 г. и ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 20:00 часа. Старт на курса ще постави кариерният консултант Николета Митева, която ще проведе онлайн работилница на тема „Как да направиш кариерен план за твоето бъдеще в 12. клас?“.

Всички участници ще имат възможност да учат и да се упражняват с множество дигитални и интерактивни ресурси – мисловни карти, електронна христоматия, задачи и упражнения. Част от курса са две пробни матури, с които учениците ще могат да проследят прогреса си. Пробните изпити ще са с цялостна проверка на тестовата част и на свободните отговори от експерти оценители. Всеки може да се запише, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com