X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА “ЕРАЗЪМ+”

1825
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА “ЕРАЗЪМ+”
Снимка: ББИЕ Център

В края на месец май 2020 г. предстои екипът на БРИТАНСКО-БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР  (www.bbilcentre.com) – гр. София да приключи едногодишната си работа по проекта “Стрaтегии за изграждане и развитие на уменията на 21-ви век и оптимизиране на академичния и административен мениджмънт в чуждоезиковото обучение на възрастни” (№ 2019-1-BG01-KA104-062215), финансиран по програма „Еразъм+” на ЕС, КД 1, Образователна мобилност за обучители в сферата на образованието за възрастни.  

Проектът цели да повиши компетенциите на предподавателския и административния персонал по отношения на т.нар. “меки умения” (в частност комуникация, критично мислене и решаване на проблеми, работа в екип, разрешаване на конфликти, прилагане на креативни подходи при вземането на решения и т.н.). Постигнатите резултати са в две основни насоки. От една страна новопридобитите знания и практики дoпринесоха за подобряване качеството на работната среда, междуколегиалните отношения и общуването с клиентите. От друга страна, преподавателският екип придоби необходимите допълнителни квалификации във връзка с ефективното инкорпориране на уменията на 21-ви век в учебната дейност на Центъра.  Тази важна стъпка беше предприета, за да се откликне на актуалните изисквания на бизнеса и съвременните потребности на възрастните обучаеми от провеждането на чуждоезикови курсове  с интердисциплинарен характер, където наред с придобиването на езикови компетенции, обучаемите подобряват и други свои умения, каквито са ефективната комуникация, презентационните умения, уменията за водене на преговори, работата в екип и др.

(Alpha College, Дъблин)

Международното сътрудничество на ББИЕ Център и останалите партньорски организации в проекта – Alpha College, (Ирландия) InterEducation (Великобритания), Europass (Италия) – спомогна за оптимизирането и осъвременяването на процеса на работа в съответствие с европейските стандарти, както и за професионалното израстване  и мотивацията на персонала.

(Europass, Флоренция)

Реализирането на подобни проекти представлява изключителна възможност за образователните институции от държавния и частния сектор, включващи всички нива на образование, да получат финансиране, с което да осигурят непрекъснатата квалификация на персонала си и цялостното повишаване на качеството на работа в свoята организация.

Програма Еразъм + е програма на ЕС, която предлага възможности за развитие в областите на образованието, обучението, младежта и спорта. Повече информация за възможностите, които предлага, могат да бъдат намерени на сайта на Центъра за развитие на човешките ресурси – www.hrdc.bg  

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Автор: Рая Малинова

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Правителството отпусна над 32 млн. лв. за спешни ремонти и компютри на училищата

МОН: Децата на образовани родители по-успешно са преминали през онлайн обучението

МОН иска максимално дълго присъственото обучение през следващата учебна година

Все по-малко ще завършат висше образование до 2025 г.

Близо 2 млрд. лева за образование и наука са заложени в Националния план за възстановяване

SoftUni Bootcamp – иновативна програма за летящ кариерен старт в софтуерната разработка

Глад за учители в цялата страна

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъдете активен участник в промяната!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално