ВМРО: Демонстративният отказ от образование трябва да е престъпление по НК

1597
ВМРО: Демонстративният отказ от образование трябва да е престъпление по НК
Снимка: БГНЕС

Демонстративният отказ от образование трябва да е престъпление по НК, смятат от ВМРО. Според тях, интеграцията на "определена прослойка от обществото" е напълно провалена и води до задълбочаващи се проблеми не само в образованието. "Социалният паразитизъм, превръщането на раждането в бизнес и съзнателният избор за социално изключване трябва да спрат веднъж завиниги." Това се казва в категорична позиция на депутатите от ВМРО по повод началото на новата учебна 2020-2021 година.

Ето и позицията на ВМРО:

ВМРО – Младежи: Знанието е оръжие по-силно от меча и по-трудно за овладяване от барута

Наред с Васил Левски и Христо Ботев, помнете и Паисий Хилендарски, Братя Миладинови и Гоце Делчев. Това са велики българи, които са отд...

"Отмина ентусиазмът около 15-и септември и е време да си дадем ясна сметка старт на какво е тази дата – на нов обучителен процес или на нова социална „доилка“ за определена прослойка от обществото?

Общоизвестен факт е отказът от образование в определени територии. Онлайн обучението само затвърди тезите на войводите относно опорочения модел на интеграция и опитите за образование сред маргиналните маси, който ние алармираме от години, че е сгрешен изначално в този си вариант.

По информация на ВМРО МОН е осигурило безжичен интернет и лаптопи за нуждите на онлайн обучението в махалите, но при полученета информация, че тази интернет връзка не е безплатна по принцип, а е само за образователни цели, устройствата и интернет връзката са били отказани масово.

От друга старана, не е тайна, че преди време при предоставянето на устройства на деца в нужда в махалите тази техника попадаше почти веднага в заложни къщи или беше направо продавана, отново информация, която имаме от директорите по места.

ВМРО: Номерът на партиите трябва да отпадне от бюлетината

"Кметствата да са с 200 жители, което дава възможност за пряк избор и по-голяма представителност в малките населени места. Искаме нацио...

За нас, депутатите от ВМРО, тези обстоятелства са само институционално потвърждение на дългогодишната ни позиция, че интеграцията е напълно провалена и днес тя води до залъбочаващи се обществени процеси, които могат да станат необратими, ако държавата не се намеси в своята пълна категоричност. Очевидно спирането на помощите при отказ от посещение на децата на училище не е достатъчна санкция. Наглостта на маргиналната общност в България постигна нови върхове. При подсигурени безплатни устройства и интернет за пълноправно и пълноценно участие на децата в махалите в дистанционния учебен процес, да ги откажеш, защото не можеш да си гледаш сериалите на тях, поради защитената връзка, или още по-лошо - да ги продадеш или заложиш, е безапелационна демонстрация на незачитане на институциите, на държавността и законите в България.

Социалният паразитизъм, превръщането на раждането в бизнес и съзнателният избор за социално изключване трябва да спрат веднъж завиниги.

Ето защо в началото на новата учебна година ние отново повдигаме темата за инкриминиране спирането на деца от училище. Това е престъпен акт, който реално отнема възможността за достоен и пълноценен живот на индивите и трябва да бъде вкаран като текст в Наказателния кодекс. Настояваме и за образователен ценз при гласуване – мотивите вече бяха изложени обстойно. Този процес може да започне с премахване на номера в бюлетината – нещо, което може да се реализира още днес в пленарната зала при нужната полическа воля, което реално ще означава израстване на политиците и отказ от експлоатация на маргиналните гласове. Щом Конституцията вменява задължителното образование до 16-годишна възраст, то един грамотен избирател би трябвало да може да чете и пише на български език и съответно да разчете името на партията/сдружението или кандидата, за когото пуска гласа си.

Категорично настояваме Концепцията за интеграция на несоциализираните маси, предложена от заместник министър-председателя по общедствен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов да влезе в спешен порядък и да бъде гласувана от Министерския съвет на Р България. Повече от година, по необясними за нас причини, тя събира прах по чиновническите бюра. Защо?

Депутатите от ВМРО в остър спор с ДПС в парламента за Изборния кодекс (ВИДЕО)

"Имаше един хубав македонски филм „Подгряване на вчерашния обед“. Та и Вие така, колеги от ДПС, като наближат избори, винаг...

Очевидно е, че с голи декларации и добри пожелания циганизацията, маргинализацията и пълзящата функционална неграмотност няма да бъдат спрени. Очевидно е, че извратената либерална политика ще доведе само до необратими беди за страната ни. Хората в гетата имат нужда от помощ, от дългосрочна програма и цялостна промяна на модела на държавна политика спрямо тях. В противен случай днес напълно съзнателно допускаме неграмотността да се пропива и безнаказано да завзема обществото ни. Опомнете се! Утре тя ще ни погуби!", пишат в позицията си от ВМРО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Ето кога ще са допълнителните матури

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com