X
 
 

Запорират сметките на Медицинския университет

1054 0
photo of Запорират сметките на Медицинския университет
Снимка: БГНЕС
Министерство на образованието спира днес финансирането на Медицинския университет в София. Това заяви ресорният министър Меглена Кунева по време на извънреден брифинг във ведомството.

По думите й след съгласуване с Министерството на финансите днес всички сметки на медицинското висше училище ще бъдат запорирани.

Опит за преврат в Медицинския университет

Част от организаторите на общото събрание в Медицинския университет, гласувало смяна на ректора проф. Вихра Миланова с проф. Виктор Зла...

Не сме сигурни, че средствата във ВУЗ-а се разходват по правилен начин, посочи тя. Министърът е категорична, че колкото по-бързо приключи проверката, която от министерството извършват в МУ-София, толкова по-бързо и тази мярка ще отпадне.

Меглена Кунева каза още, че към този момент проверяващите от министерството не получават никакво съдействие за това как е проведено общото събрание и избора на нов ректор (проф. Виктор Златков).

Това е престъпление, помолили сме и МВР да застане до нас в този случай, както и прокуратурата, които да проверят всички детайли около провеждането на събранието и възпрепятстването на събирането на доказателства по случая, заяви Кунева.

В Медицинския университет властва беззаконие, категорична е Меглена Кунева.

Кунева за Медицинския университет: Няма да допусна хаос

Няма да допусна хаос. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева в коментар относно ситуация...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители