Горещо: Наполи е заел трона на шампиона Интер в Серия А, но докога?

2115
Горещо: Наполи е заел трона на шампиона Интер в Серия А, но докога?
Снимка: Getty Images/Guliver

След паузата за мачовете на националните отбори отново ще видим в действие европейския клубен футбол. А в италианската Серия А ще бъде наистина напечено, тъй като ни очакват някои зрелищни дербита. Едно от тях несъмнено е между шампиона Интер и заемащия трона му във временното класиране през този сезон Наполи. То ще се състои в неделя (20.11), като ще започне в 19:00 часа българско време и ще се проведе на стадион „Джузепе Меаца“.

Неаполитанци са един от двата отбора в първенството, които все още нямат поражение (другият е Милан). Те са лидери с 32 точки от 12 мача, докато "нерадзурите" изостават със 7 пункта от тях и ще искат да си наваксат. Статистиката е в тяхна полза, тъй като Наполи има само един успех над този опонент в последните им шест мача във всички турнири. Efbet дава коефициент от 3,30 за евентуален втори такъв в последно време. Успехът за шампионите пък е оценен на 2,30, докато равенството - на 3,60.

Въпреки че нулево равенство между тях не е имало от месец март на 2018 година, сблъсъците им не са толкова резултатни. В последните им пет директни срещи са паднали осем попадения, което прави средно по 1,6 гола на мач. Коефициентът на efbet за това и в този случай да има под 2,5 попадения в срещата им е 2,20, докато за над 2,5 гола в мача е 1,75.

В предишните два сблъсъка между Интер и Наполи имаше общо точно едва 13 ъглови удара, което прави средно по само 6,5 в последните два мача. Коефициентът за това и този път те да са под 9,5 е 1,80, докато за над 9,5 корнера в двубоя ставката е 1,90.

Наполи удари Юве на „Диего Армандо Марадона“

Наполи спечели дербито с Ювентус с минималното 1:0 в двубой от 22-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение в срещата ...

За Интер няма играч, който да влезе така добре в обувките на напусналия Ромелу Лукаку, но Един Джеко и Лаутаро Мартинес опитват да поделят тази роля. Босненецът има 7 попадения в Серия А през сезона, докато аржентинецът е с 5. Толкова има и най-резултатният футболист за Наполи в шампионата - Виктор Осимен. Коефициентите на efbet за потенциален голмайстор по всяко време в дербито са както следва - за Джеко - 2,95, за Мартинес - 2,95, за Осимен - 3,05.

КАК ЗАВЪРШИ ГОЛЯМОТО ДЕРБИ - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com