Ливърпул и... отбор "Х": Възелът в "групата на смъртта" се разплита

4348
Ливърпул и... отбор "Х": Възелът в "групата на смъртта" се разплита
Снимка: Getty Images

Най-големият европейски клубен турнир Шампионска лига навлиза в заключителните мачове, които до голяма степен ще определят участниците в елиминациите на надпреварата. Тазгодишната "група на смъртта" не оправда съвсем очакванията на зрителите, след като Ливърпул рано-рано реши битката за първото място, осигурявайки си място на 1/8-финалите още след четвъртия мач.

Мърсисайдци спечелиха и четирите си мача до момента в надпреварата и имат пълен актив от 12 точки. Второто място, даващо право на участие в елиминациите, все още може да бъде спечелено от всеки един от останалите три отбора в групата - Порто, Атлетико Мадрид и Милан. Понастоящем позицията е заета от португалския тим, който е с актив от 5 точки, но "дюшекчиите" са на само един пункт зад тях. "Росонерите", които стартираха с три поражения, имат 1 точка и все още запазват математически шансове.

В предпоследния кръг на груповата фаза Ливърпул посреща Порто на "Анфийлд", докато Атлетико Мадрид приема Милан на "Уанда Метрополитано". Юрген Клоп вероятно няма да заложи на оптималния си състав за двубоя с Порто, за да съхрани част от титулярите си за мачовете във Висшата лига. Това е добър шанс за Порто да измъкне ценни точки в битката за второто място. Въпреки това на "Анфийлд" Ливърпул винаги играе за победа и не дава току-така подаръци.

Милан се представя фантастично в Серия А от началото на сезона, като е със само една загуба, но в Шампионска лига "росонерите" откровено се провалиха. Стефано Пиоли едва ли е отписал надпреварата и ще опита да победи "дюшекчиите" като гост, въпреки че загуби от този съперник с 1:2 в Милано. Диего Симеоне пък знае, че победата в този мач е почти задължителна, ако не иска да рискува отпадането на отбора още в групите на надпреварата.

За двубоя Ливърпул - Порто efbet дава 1.91 коефициент за победа на домакините, 4.00 за равенство и 4.00 за победа на гостите. В срещата между Атлетико Мадрид и Милан пък коефициентите са следните: 1.66 за победа на Атлетико, 4.15 за равенство и 5.60 за победа на Милан. 

И четирите отбора в групата допускат средно над 1 гол на мач. Атаката на Порто, Атлетико и Милан обаче е под всякаква критика. Португалците са отбелязали едва три гола за четири мача, докато другите два тима са вкарали по четири попадения. Единствено Ливърпул е реализирал повече - 13. Efbet предлага 1.80 коефициент за над 2,5 гола в мача между Ливърпул и Порто и 2.20 за под 2,5 гола. В другия мач от групата (Атлетико - Милан) коефициентът за над 2,5 гола е 1.90, а за под 2,5 гола - 2.05.

КАКВО СЕ СЛУЧИ В МАЧА МЕЖДУ АТЛЕТИКО И МИЛАН - НАУЧЕТЕ ТУК!

СПРАВИЛИ СЕ ЛИВЪРПУЛ С ПОРТО - ВИЖТЕ ТУК!

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com