Първото Ел Класико за 2022-ра: Реал спира Барса към голям (единствен) шанс за трофей?

8683
Първото Ел Класико за 2022-ра: Реал спира Барса към голям (единствен) шанс за трофей?
Снимка: Getty Images

По-малко от две седмици след настъпването на 2022-ра година футболният привърженик ще стане свидетел на първото за годината Ел Класико. Иначе казано - един от най-дългоочакваните сблъсъци по света - Реал Мадрид срещу Барселона. Двата отбора се изправят един срещу друг в полуфинален мач за Суперкупата на Испания.

Финал преди финала за Суперкупата на Испания

Мачът ще се състои на най-големия стадион в Саудитска Арабия ("Перлата") и ще започне в 21:00 часа българско време, а победителят ще се изправи във финала срещу Атлетико (Мадрид) или Атлетик Билбао. Коефициентът на efbet лидера в Ла Лига Реал да победи е 2,00, докато за успех в полза на неубедителния Барселона е 3,85 (равенството е оценено на 3,80).

Барселона няма успех в Ел Класико в пет поредни мача, а на всичкото отгоре последните четири мача са спечелени от Реал. Любопитното е, че в три поредни "кралския клуб" побеждава каталунците, въпреки че допуска попадение в своята врата (последните им два мача са завършили при точен резултат 2:1 за "белия балет").

Коефициентът за точен резултат 2:1 в полза на Реал в тази среща е 8,60. Ставката за над 3,5 попадения е 2,75, докато за под 2,5 гола е 2,35. Съответно показателят за това и двата отбора да успеят да се разпишат в сблъсъка е 1,62, докато за няма гол/гол е 2,45.

Обикновено емоциите взимат връх в това кръвно съперничество, но учудващо в последния им дуел от края на миналата година имаше само два картона. Това изглежда абсурдно на общо 13-те за предишните им два мача един срещу друг, като сред тях имаше и червен картон - на Каземиро.

Статичните положения ще бъдат добро оръжие, от което и двата отбора могат да се възползват. В четири поредни мача между Реал и Барселона има общо двуцифрен брой изпълнени корнери. Коефициентът ъгловите удари да са над 10,5 в тази среща е 2,40, докато за под 9,5 е 1,90.

Сериозна голова заплаха от Реал към Барселона

Най-голямата заплаха за Шави и компания ще идва от намиращите се в чудесна форма Карим Бензема и Винисиус Жуниор. Каталунците пък ще се надяват нападателят Люк де Йонг да продължи възхода си и да се разпише отново, като Мемфис Депай също е готов за игра.

Коефициентът на efbet за това Бензема да вкара по всяко време е 2,00, докато за гол на Винисиус е 2,45. Съответно за попадение на Люк де Йонг е 3,50, докато за това Депай да се отчете с така важния гол във вратата на Реал е 3,00.

120 МИНУТИ ДРАМА - КАКВО СТАНА МЕЖДУ РЕАЛ И БАРСЕЛОНА, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com