Време е за първия голям еврофинал: Моуриньо пак е там, но срещу него стои "крал"

3843
Време е за първия голям еврофинал: Моуриньо пак е там, но срещу него стои "крал"
Снимка: Getty Images

Сезонът е към своя край, като немалка част от европейските шампионати вече приключиха. Това автоматично означава, че е време и за финалите в европейските клубни турнири, а първият такъв е в Лига Европа. Актуалният шампион от Лигата на конференциите Рома се изправя срещу краля във втората по сила клубна надпревара под егидата на УЕФА - Севиля.

Големият финал на Лига Европа: Севиля срещу Рома

Коефициентът на efbet за това Жозе Моуриньо да продължи да бъде отличен във финалите и неговият тим да спечели в редовното време е 3,05, докато ставката за пореден триумф в състезанието за андалусииците и успех в рамките на 90-те минути е 2,70. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,10. Те се изправят един срещу друг на "Пушкаш Арена" в Унгария днес - сряда, 31-ви май, от 22:00 часа българско време.

Разбира се, една от потенциално най-драматичните развръзки би била, ако спорът не бъде разрешен в редовното време. Тогава биха последвали две продължения от по 15 минути и евентуално дузпи - при ново реми. Коефициентът да се стигне до продължения и те да бъдат спечелени от "вълците" е 13,00 (и съответно да спечелят след дузпи - 11,00). Ставката пък Севиля да надделее след продължения е 12,00 (и съответно 11,00 след дузпи).

Могат ли Севиля и Рома да сътворят голово шоу на финала в Лига Европа?

Двата отбора са се изправяли три пъти в приятелски срещи през този век, като са си разменили по един, а при най-скорошният им дуел приключиха без попадения. Единственият им официален двубой е в годината на коронавируса, когато Севиля продължи към четвъртфиналите след успех с 2:0. Впоследствие отборът спечели и самия трофей.

Коефициентът на efbet за това и в този случай между двата отбора да не паднат повече от 2,5 попадения е 1,52, докато за над 2,5 гола в срещата е 2,70. Съответно пък ставката този път и Севиля, и Рома да съумят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 2,20, докато за няма гол/гол е 1,73.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com