Архитект представи в Геуна проект за мост, който ще замени срутилия се

2054
Архитект представи в Геуна проект за мост, който ще замени срутилия се
Снимка: Getty Images/Guliver

Световноизвестният италиански архитект Ренцо Пиано представи своя план за замяна на моста на магистралата край Геенуа, който частично се срути през август, при което загинаха 43 души.

„Този мост трябва да издържи 1000 години и трябва да бъде направен от стомана“, каза пиано пред репортери в Генуа, където се е родил преди 80 години. Неговият проект ще изглежда в известна степен като лодка, ще бъде по-изящен и ще бъде бял "със своята яркост", каза Пиано.

Рим ще търси отговорност от транспортните министри за срутения мост край Генуа

Вицепремиерът и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика на Италия Луиджи ди Майо смята, че министрите на транс...

Въпреки че архитектът каза, че е важно да не се бърза с новия мост, регионалният лидер Джовани Тоти настоя, че конструкцията ще бъде готова до есента на 2019 г. "най-късно през ноември".

Работата по разрушаването на оставащите части на моста ще започне този месец, а работата ще изисква и разрушаване на някои жилищни сгради, намиращи се под него.

Кметът на Генуа Марко Бучи заяви, че ще има международен конкурс, който да вземе решение за "много красивия квартал", който ще бъде построен под новия мост.

"Искаме да превърнем тази трагедия във възможност за Генуа, в крайна сметка ще имаме по-красив град, отколкото преди", каза Бучи.

Приключи издирвателната операция в Генуа. Жертвите са 43

Приключи издирвателна операция на рухналия мост в Генуа. Официално обявеният брой на жертвите е 43. Броят на загиналите нарасна, след к...

"Генуа от години прави големи неща, не разбирам защо да не можем да продължим да правим това".

Подробности за окончателния план за моста, включително неговия точен дизайн и кой ще го построи, все още предстои да бъдат решени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа