Белгия е обявила за международно издирване 160 терористи

3092
Белгия е обявила за международно издирване 160 терористи
Снимка: Getty Images / Guliver

Белгия е обявила за международно издирване 160 терористи, съобщи прокуратурата. В този брой са включени осъдени, както и лица, които бягат от правосъдието, съобщава bTV.

В най-големите антитерористични процеси в страната досега повечето от подсъдимите отсъстваха от съдебната зала. Срещу някои от тях вече има издадени присъди, но остава противоречива информацията къде се намират тези лица и дали изобщо са живи.

Германците проведоха акция, но не откриха Абделслам

Германската полиция днес е провела операция, след като е получила информация, че беглецът от атентата в Париж Салах Абдеслам може да се...

Мехди Немуш, извършил атентата в Еврейския музей в Брюксел, смятан за първия удар на „Ислямска държава" в Европа, се е срещнал в затвора с Мохамед Амри - шофьора Салах Абдеслам, единствения оцелял терорист от последните атентати в Париж Двамата са били в затвора в Брюж, в сектора с най-строг режим. Този затвор разполага едва с девет килии за подобни престъпници и тези помещения са в един и същи коридор.

Немуш и Амри нямали правото да се разхождат заедно в двора на затвора, но можели да разговарят от разстояние от десетина метра, а също и когато се разминавали по коридора. Те са имали възможност да разговарят, въпреки че съдебното решение постановява подобни затворници да бъдат максимално изолирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа