Берлускони поиска да полага общественополезен труд

22285
Берлускони поиска да полага общественополезен труд
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони официално поиска да изпълни присъдата си, като полага общественополезен труд, съобщиха неговите адвокати, цитирани от агенция АНСА и БГНЕС.

Берлускони, който получи окончателна четиригодишна присъда на 1 август по делото за данъчни измами Медиасет, намалена на три години въз основа на закона за амнистията, няма да бъде изпратен в затвора заради напредналата си възраст от 77 години. Той можеше да избира между искане за домашен арест и полагане на общественополезен труд.

Процесът обаче ще отнеме време и присъдата ще може да бъде изпълнена едва в идните месеци, може би не преди пролетта на 2014 г. Сега съдът в Милано трябва да реши дали да приеме искането или не. След това в случай на положителен отговор съдът в Рим, където вече е официалният адрес на медийния магнат, ще трябва "да определи конкретно мястото, където той може да положи общественополезния труд", съобщи източник от защитата на Кавалера.

Берлускони заяви през септември, че няма да приеме да полага общественополезен труд като престъпник, който трябва да бъде превъзпитан. Но това решение му оставя по-голяма свобода на движение, отколкото домашният арест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа