Бивш кореспондент нa BBC: Старите поколения британци са "мъртво тегло" за националната здравна система

2181
Бивш кореспондент нa BBC: Старите поколения британци са "мъртво тегло" за националната здравна система
Снимка: iStock

Бившият кореспондент на Би-би-си Макс Хейстингс шокира с изказване, че старите поколения британци се превръщат в „мъртво тегло“ за националната здравна система (НЗС) на страната по време на кризата с новия коронавирус и призова хората да се съсредоточат върху това да помогнат на младите поколения да преживеят пандемията, пише британското издание The Daily Express, цитирано от "Фокус".

Пандемията от коронавируса засяга основно по-старите поколения и тези, които имат и други заболявания, отбелязва вестникът, но посочва, че напоследък тя бавно се разпространява към по-младите пациенти. Бившият международен кореспондент на Би-би-си Макс Хейстингс, на 74 години, призова съвременниците си да гарантират, че няма да станат „мъртво тегло“ за НЗС, с което да направят така, че младите да не са принудени да наливат пари за допълнителните нужди, които ще имат възрастните:

"Новини" за коронавируса, които не са истина

Глобалната пандемия от новия вид коронавирус (известен и като COVID-19) освен че завари неподготвено човечеството, даде силен тласък на...

„В краткосрочен план, най-важното е, че ние не трябва, по-старото поколение, да се тревожим за последиците, за мислите, че ще се разболеем и дори умрем. Ние имахме толкова много, че нямаме основания да се оплакваме. Това, за което трябва да се тревожим, е, че може да станем мъртво тегло за НЗС. Така че в краткосрочен план това трябва да е основната ни грижа. Ние сме много състрадателен народ, но не осмисляме факта, че тези огромни суми трябва да бъдат платени от някой и аз със сигурност не харесвам идеята моите деца и внуци да са тези, които плащат“.

Хейстингс настоя, че е готов да направи повече финансови жертви, за да не натоварва по-младите поколения след кризата, като призова по-възрастните британци да помогнат за насърчаване на икономическите дейности, след като пандемията приключи.

Той продължи: „Всички прогнози казват, че тази криза под една или друга форма ще продължи до края на годината, може би дори и по-дълго. Трябва да се опитаме да насърчим възобновяването на икономическата активност. Ако ние, старите, трябва да платим допълнителна цена за това, така да бъде. Ние имахме толокова много и аз не лежа нощем да си мисля дали аз или жена ми ще умрем, мисля за това, което оставяме, или не оставяме, на нашите деца и внуци. Ужасен съм. Има разходи за всичко и цената за това е изумителна“.

Бившият кореспондент на Би-би-си настоя по-възрастните британци да бъдат „държани будни през нощта“ от мисълта, че бъдещето на младите поколения ще бъде унищожено, като в същото време отхвърли сравненията между битката срещу коронавируса и Втората световна война.

Коронавирусът "зарази" логата на известни марки (СНИМКИ)

В края на миналата година надали някой е предполагал каква ще бъде 2020. Заради глобалната пандемия от коронавирус хората в целия свят ...

Хейстингс отново настоя: „Ние имахме нашето време, сега трябва да се тревожим за тях. Мисля, че има основания за голямо притеснение. В последните няколко дни разговарях с моята героиня, историкът Маргарет Макмилан. Маргарет вярва, че може да успеем след определен период да преодолеем проблема с публичните финанси, но фалитите, корпоративните фалити, загубата на работни места и всички икономически и социални смущения ще бъдат абсолютно пагубни. Голяма част от децата ни ще загубят работата си и това изглежда е най-добрата причина старите да лежат будни през нощта в леглата си. Не е достойно да се плашим за себе си. По-младите са бъдещето, а ние сме миналото“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 08.05 - Половината севернокорейски ракети, изстреляни от Русия, са се взривили във въздуха

Нефтена база в Луганск е в пламъци след украинска атака (ВИДЕО)

"От камък е!": Рускиня възхвалява бицепса на Кадиров, той едва се държи на краката си (ВИДЕО и СНИМКИ)

Париж обвини Техеран, че задържа френски граждани като заложници

Обстрел срещу руския град Таганрог (ВИДЕО)

Вредни ли са газовите печки и котлони?

Германците трупат тонове злато - съкровищата им растат с кюлчета, монети и бижута

Доклад: Половината севернокорейски ракети, изстреляни по Украйна, са се взривили във въздуха

Какви са обещанията на Путин за по-добър живот в Русия до 2030 година?

В синхрон с Русия: Беларус обяви "внезапна инспекция" на тактически ядрени оръжия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа