Блокирането помогнало за предотвратяване на 3 милиона смъртни случая от COVID-19 в Европа

1513
Блокирането помогнало за предотвратяване на 3 милиона смъртни случая от COVID-19 в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Широкомащабното блокиране, включително затварянето на магазини и училища, е намалило скоростта на предаване на COVID-19 в Европа достатъчно за контрол на разпространението му и така вероятно е избегната смъртта на над 3 милиона души, казаха изследователи, цитирани от AFP.

В моделно проучване на въздействието на блокирането в 11 държави, учените от Imperial College London обявиха, че драконовските стъпки, наложени най-вече през март, имат "съществен ефект" и помогнаха за намаляване на репродукцията на инфекцията под един процент до началото на май.

Сериозен спад на жертвите на коронавирус във Великобритания

55 души са загинали за последното денонощие след заразяване с коронавирус във Великобритания. Това е най-малкото увеличение в броя на ж...

Коефициентът на възпроизвеждане, или R-стойност, измерва средния брой хора, на които един заразен човек ще предаде болестта. R-стойност над едно може да доведе до експоненциален растеж.

Екипът на Imperial изчисли, че до началото на май между 12 и 15 милиона души в 11-те страни - Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Испания, Швеция и Швейцария, са били заразени от COVID-19.

Сравнявайки броя на регистрираните смъртни случаи със смъртните случаи, предвидени от техния модел, ако не бяха въведени мерки за блокиране, те установяват, че са предотвратени около 3,1 милиона смъртни случая.

„Измерването на ефективността на тези интервенции е важно, като се имат предвид техните икономически и социални въздействия и може да посочи кой курс на действие е необходим за поддържане на контрола“, казват изследователите в обобщение на своите открития.

Второ проучване на учени в САЩ, публикувано заедно с ръководеното от Imperial в списание Nature, оцени, че политиките за блокиране срещу заразяване, прилагани в Китай, Южна Корея, Италия, Иран, Франция и САЩ, предотвратяват или забавят около 530 милиона COVID -19 случая.

Русия частично отваря границите си

Руските власти обявиха частично отваряне на границите на страната, които бяха блокирани заради коронавирусната пандемия на 30 март, и п...

Съсредоточавайки анализа си върху тези шест държави, изследователският екип на САЩ сравни степента на растеж на инфекциите преди и след прилагането на повече от 1700 местни, регионални и национални политики, предназначени да забавят или да спрат разпространението на COVID-19, болестта, причинена от новия SARS -CoV-2 коронавирус.

Те откриха, че без прилаганите политики за борба със заразата, ранните проценти на зараза от SARS-CoV-2 нарастват с 68% на ден в Иран и средно с 38% на ден в останалите пет страни.

Използвайки иконометрично моделиране, което обикновено се използва за оценка на икономическите политики, те откриха, че блокирането е забавило процента на заразяване с „измерими полезни здравословни резултати в повечето случаи“.

Вижте още:

Изглежда има необясним все още имунитет срещу COVID-19 при мнозинството хора

Д-р Симидчиев: Преболедувалите коронавирус изграждат траен имунитет

„По лични впечатления около 30% от хората спазват мерките изключително стриктно. Други 30% го правят, но след леко подсещане. Има...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа