Брайвик пише автобиография

3358
Брайвик пише автобиография

Норвежкият касапин Андерш Беринг Брайвик пише автобиографична книга, в която ще разкаже за най-малко две норвежки клетки на "организацията", към която твърди, че принадлежи. 

На 22 юли миналата година Брайвик постави бомба в правителствения квартал на норвежката столица, в резултат на експлозията загинаха осем души. Малко по-късно той устрои касапница в младежки лагер на Трудовата партия на остров Ютьоя, където загинаха 69 души.

"Той съобщи, че иска да напише нещо за норвежките клетки, но не пожела да разкрие какво точно смята да пише", заяви пред вестник "Верденсганг" адвокатът на касапина Тур Йордет.

По-рано беше обявено, че Брайвик пише в затвора три книги: едната от тях е посветена на терористичния акт, втората – идеологически въпроси, третата ще разказва за бъдещето.

Адвокатът каза, че книгата, посветена на трагедията от 22 юли, ще бъде автобиографична.

"Брайвик заяви, че работи върху автобиография. В нея той смята да разкаже повече, отколкото е съобщил на полицията", отбелязва Йордет.

Брайвик беше споделял, че през 2002 е посетил Либерия, за да установи контакт с т.нар. "Орден на Тамплиерите". За този епизод, а също така за хората, с които е контактувал, той смята да напише в своята книга.

Редактор: Георги Иванов

Писмо сее заплахи за освобождаване на Брайвик

Норвежки политици и редактори на вестници получиха снощи писмо, подписано от "заместника на главата на Ордена на тамплиерите". В не...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа