X
 
 

Братът на Борис Джонсън напуска правителството на Великобритания

2788 2
photo of Братът на Борис Джонсън напуска правителството на Великобритания
Снимка: Getty Images/Guliver
Британският премиер Борис Джонсън получи нов удар днес, след като брат му Джо обяви оставката си от правителството и от парламента, пише АФП.

„През последните седмици се разкъсвах между лоялността към семейството и националния интерес - това е неразрешимо напрежение и е време другите да поемат моите роли като депутат и министър“, каза Джо Джонсън.

Борис Джонсън се провали отново - няма да има предсрочни избори във Великобритания

Британският премиер Борис Джонсън претърпя четири поражения в Камарата на общините в рамките на 24 часа след подновяването на работата ...

Камарата на общините отхвърли предсрочните общи избори ден преди това, като одобри законопроекта, който предполага, че правителството не може да се оттегли от Европейския съюз на 31 октомври, без да има споразумение с Брюксел.

В момента Горната камара на британския парламент обсъжда законопроекта, блокиращ опцията за Brexit без сделка. След като приключат дебатите, законодателният орган ще бъде изпратен обратно на общините за ново гласуване.

Премиерът на Обединеното кралство Джонсън многократно заявява, че няма да допусне поредно отлагане и ще осигури Brexit със или без сделка преди крайния срок 31 октомври. Той също така разпореди суспендиране на парламента до 14 октомври.

Консервативната партия загуби мнозинството си в общините, като депутатите отказаха да проведат предсрочни избори и одобриха законопроекта. По думите на премиера, това е "предателство към избирателите".

Британският парламент блокира варианта "Brexit без сделка"

Британският парламент буквално зачеркна идеята за Brexit без сделка, след като гласува и на трето четене законопроект, блокиращ излизан...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Англичаните сега чак се усещат, че се насадиха на руски пачи яйца с тоя Брекзит.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Абе кьорчо, наемна русофобна лайкучко, какво общо имат руснаците с Брекзит. Това си е чисто британска разправия с ЕС. Ако БоДжо прощара Брекзит без сделка, Великоритания ще стане колония на бившата си колония.
    : 1 !
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...