Brexit - 50 на 50, Камерън с категорично "не" за членство в ЕС на Турция

2255
Brexit - 50 на 50, Камерън с категорично "не" за членство в ЕС на Турция
Снимка: Gettyimages

Три дни преди решителния референдум за оставането или излизането на Великобритания от Европейския съюз има нова промяна на настроенията в Обединеното кралство.

Според изследване на Observer 44% от британците подкрепят оставен в ЕС, а 44% са против. 10% не са решили как да гласуват, а останалите 2% не се интересуват от темата.

Орбан призовава британците да гласуват за оставане в ЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан, който е известен с противопоставянето си на Брюксел, ще публикува в понеделник изненадваща обява в бри...

Същевременно британският премиер Дейвид Камерън категорично заяви, че Обединеното кралство няма да приеме влизане на Турция в Шенген в следващите няколко години и че не очаква европейско членство на Анкара "няколко десетилетия".

Камерън даде и нов силен импулс в полза на оставане на Великобритания. "Не мисля, че Великобритания е пораженец. Мисля, че трябва да останем в ЕС и да отстояваме принципите си", каза Камерън пред BBC.

Като пример за британския характер премиерът на Обединеното кралство даде Уинстън Чърчил и решението му влизане във Втората световна война. Камерън подчерта, че ако Великобритания излезе от ЕС, ще има сериозни последствия за британската икономика. Според различни оценки при такъв развой на събитията Обединеното кралство ще трябва да предоговаря споразумения с най-големите си търговски партньори, начело с Германия, както и дори със САЩ. Над 16% от британския износ е насочен към САЩ.

 

Подновиха се кампаниите за референдума във Великобритания след смъртта на Джо Кокс

Кампаниите на привържениците и противниците на излизането на Великобритания от Европейския съюз бяха подновени след 3-дневно прекъсване...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа