Британският вариант на COVID: 70% по-заразен и 30 на сто по-смъртоносен

2014
Британският вариант на COVID: 70% по-заразен и 30 на сто по-смъртоносен
Снимка: Getty Images/Guliver

Bapиaнтът на коронавируса, засечен първо във Великобритания, е със 70% по-заразен и с 30% по-смъртоносен от оригиналния вирус. “В.1.1.7 е свързан с повишен риск от хоспитализация и смърт”, се казва в нов анализ на съществуващи изследвания, публикуван от британското правителство, пише 24 часа.

По-високата смъртност се наблюдава при всички заболели, независимо от възрастта и етническата им принадлежност. Има опасения, че британският вариант освен това е започнал да мутира допълнително, за да стане подобен на този от Южна Африка, който е по-способен да устои на имунитета, развит от минала инфекция или от настоящите ваксини, посочва в. “Дейли мейл”. Малко успокоение идва от факта, че според учените на новите данни може да се има мeждy 55 и 75% дoвepиe. Дoceгa вapиaнтът В.1.1.7 e peгиcтpиpaн в 82 държави, като най-големи са концентрациите във Великобритания, Дания и САЩ.

Италия и Великобритания отчитат най-малко новозаразени с Covid-19 от есента

Италия и Великобритания отчетоха през последното денонощие най-малък брой на новозаразени с коронавирус от есента, предаде БНР. Минист...

Междувременно един от топмениджърите на “Пфайзер” заяви, че базираната в Ню Йорк компания може да достави 2 млрд. дози ваксина срещу COVID-19 до края на 2021 г. Майк Макдермот увери, че компанията може да се справи с възможни мутации на вируса. През декември “Пфайзер” стана първата фармацевтична фирма, получила одобрение за своята ваксина срещу COVID-19, произведена заедно с немския партньор “Байонтек”.

“Разширяваме капацитета си да произвеждаме повече ваксини възможно най-бързо. Правим подобрения в процеса, добавяме производствени линии в съоръженията на “Пфайзер” и “Байонтек”, разширяваме ползването на договорни производители и добавяме повече доставчици”, каза Макдермот.

Израел отчете 94% спад на симптоматичните COVID-19 инфекции сред 600 000 души, получили две дози от ваксината на “Пфайзер”/“Байонтек” в най-голямото проучване в страната до момента, предаде Ройтерс. Най-големият доставчик на здравни услуги в Израел “Клалит” обяви, че същата група хора е с 92% по-малка вероятност да развие тежко заболяване от вируса. “Това показва недвусмислено, че ваксината на “Пфайзер” е изключително ефективна в реалния свят седмица след втората доза, точно както беше установено в клиничното изпитване”, увери Ран Балисер, главен иновационен директор на “Клалит”. Отчетен е рязък спад в хоспитализациите и в сериозните заболявания, идентифицирани сред първата възрастова група, която беше ваксинирана - на 60 или повече години.

Имунизирана вече е и Дженифър Гейтс, най-голямата дъщеря на съоснователя на “Майкрософт” Бил Гейтс. След инжекцията тя се пошегува с конспиративните теории за тайно инсталиране на чипове в организма. “За съжаление, ваксината не имплантира гениалния ми баща в моя мозък - само да имаше такава сила!”, написа Дженифър Гейтс в инстаграм. Според теориите милиардерът Бил Гейтс е виновен за избухването на пандемията, за да може да имплантира чипове в населението по цял свят и така да го контролира.

Британският вариант засечен в 12 области у нас

Последните изследвания на Центъра по заразни и паразитни области показват, че британският вариант на коронавируса се среща вече и във В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Испания се е съгласила да даде ракети Patriot на Украйна, но не и ПВО система

Швеция изпраща военен контингент в Латвия като част от НАТО

Украйна изтегля танковете „Ейбрамс“ от фронта: Associated Press

Виктор Орбан предложи подкрепа за Тръмп

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа