Чешкият президент със забрана да говори в ефир

16516
Чешкият президент със забрана да говори в ефир
Снимка: Getty Images/Guliver

Чешкият президент Милош Земан повече няма да има възможност да се обръща на живо към сънародниците си по националното радио, съобщава вестник „Лидове новини".

Съветът за електронни медии в Прага взе решение държавният глава да бъде наказан за нецензурната лексика в ефира на „Радио журнал" на 4 ноември. Членовете на регулаторния орган се позоваха на точка 22.2 от Кодекса на Чешкото радио, която забранява включването в ефир на човек, за когото съществуват опасения, че използва вулгарни фрази.

Чешкият президент: Косово е държава на мафията и наркотиците

Чешкият президент Милош Земан направи поредно изказване за историята, този път по адрес на най-младата европейска държава Косово. "Кос...

70-годишният Земан, известен с вкуса си към алкохола, озадачи слушателите, когато в разгорещена дискусия за руските дисиденти се впусна в подробни обяснения за значението на името на скандалната банда Pussy Riot. Преди радиоводещият да успее да реагира, президентът прибегна до нецензурна чешка дума за женски полов орган. След това нарече работата на правителството по нов законопроект „курвенска постъпка" и осъди политическия си противник Карл Шварценберг, който във всяко второ изречение използвал думата „лайно".

Решението на съвета означава, че държавният глава ще може да участва в радиопредавания само ако бъде записван предварително. „СЕМ се видя в чудо какви стъпки да предприеме, защото, от една страна, беше нарушен законът за радио и телевизия, а от друга страна, нарушителят е самият президент", разказва анонимен източник, запознат с дискусиите, пред радио „Прага".

 

 

Трима загинаха след като силен трус удари мина в Чехия

Трима миньори загинаха, а други девет са ранени, след като силен трус разтресе въгледобивна мина в североизточната част на Чехия. Инци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа