X
 
 

Декемврийска стачка на лондонска жп компания

318 0
Декемврийска стачка на лондонска жп компания
Снимка: Getty Images/Guliver
Пътуващите с влакове във Великобритания са застрашени от хаос по линиите на жп компанията "South Western Railway" в разгара на Коледните празници. Превозвачът, който използват около 600 000 души дневно, започна едномесечна стачка заради провал на преговорите със синдикатите, информира "Франс прес".

Спорът е за наличието на кондуктори във влаковете. "South Western Railway" планира отговорността за затваряне на вратите да бъде прехвърлена от кондукторите на машинистите. Според синдикатите ръководството на железопътната компания е "сринало" опитите за постигане на компромис, уточнява БНР.

Димитър Иванов: Промени очакват българите във Великобритания след изборите

Във Великобритания по данни на посолство на Острова има около 110 000 български граждани. Четири вида политики, които остават несигурни...

Членовете на Националния съюз на работещите в железопътния, морския и обществения транспорт (RMT) посочиха, че ще спрат работа от 2 декември до Нова година по линиите, които свързват Лондон с част от околностите му и югозападни английски градове като Бристъл и Портсмут.

Стачката ще бъде прекъсната единствено за парламентарните избори на 12 декември, за Коледа и на 26 декември ("Боксинг дей"). Преговорите между "South Western Railway" и RMT попаднаха в задънена улица, след като

Антъни Смит, генералният директор на независимата асоциация за защита на ползвателите на транспорта "Transport Focus" осъди в комюнике новината за стачката. Според него така най-засегнати ще бъдат пътниците, а не компанията. Някои от тях може би ще трябва да анулират ваканционните си планове за Коледа или да минават през много трудни обиколни маршрути, за да отидат на работа, посочи Смит.

Лошото функциониране на железопътния сектор, където често има стачки, закъснения, анулирания и увеличения на цени, е част от дебатите преди изборите във Великобритания. Консерваторите обещават сериозно да инвестират в инфраструктура, а лейбъристите говорят за ренационализация на железопътните превозвачи.

Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците до 625 британски лири годишно от 2021 г. Това съобщи бр...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители