Джак Ръселите на Крал Чарлз и Камила се настаняват в Бъкингамския дворец (ВИДЕО, СНИМКИ)

12118
Джак Ръселите на Крал Чарлз и Камила се настаняват в Бъкингамския дворец (ВИДЕО, СНИМКИ)
Снимка: Getty

Джак Ръселите Блубел и Бет могат да се настанят в стаята за корги на кралицата, сега, когато техният собственик, крал Чарлз III, се възкачи на трона след смъртта на майка си, кралица Елизабет II, пише Дейли Мирър.

Докато крал Чарлз поема новите си отговорности като монарх, неговите домашни кучета ще свикват с новия си живот в Бъкингамския дворец. Крал Чарлз и неговата кралица-консорт Камила в момента притежават два Джак Ръсела, Блубел и Бет, които бяха спасени от дома за кучета и котки Battersea, където бившата херцогиня на Корнуол е кралски патрон.

Беше потвърдено, че херцогът на Йорк и бившата му съпруга ще вземат коргитата на покойната кралица след смъртта й в четвъртък, 8 септември. Говорителка на принц Андрю каза, че той и Сара, херцогинята на Йорк, ще се справят с Муик и Санди – двете кучета, които покойната кралица получи приживе като подарък от сина си.

Кралската стая на корги може да се превърне в стая на Джак Ръсел, след като като Блубел и Бет вече я обитават. Те са първите кучета от приют, които живеят в Бъкингамския дворец.

Според бившия служител на кралското семейство, Слинго Кей, чиито отговорности включваха грижата за коргитата на кралицата, стаята им беше толкова велика, колкото всяка друга в двореца, с тъмна дървена лъскава врата, полирани подове и легла за кучета навсякъде .

Той каза, че повечето от коргитата имат „специални диетични изисквания“ и ядат храната си от сребърна кучешка купа с гравирано име върху нея. „Хранехме кучетата сутрин. Кралицата сама ги хранише в 3 часа следобед.“

Въпреки че крал Чарлз не споделя дълбоката страст на майка си към коргитата, той има слабост към Джак Ръсел.

Притежавал е доста от тях, като едно от кучетата му, Тига, се превърна в нещо като „знаменитост“ през 90-те години на миналия век и често бе виждано на неофициални коледни картички, седнало до Уилям и Хари.

За да отбележат 15-ата годишнина от сватбата си през април 2020 г., крал Чарлз и Камила позираха за снимка до своите Джак Ръсели в Биркхол, техния дом в имението Балморал.

Ще обърне ли гръб на кампаниите си за опазване на околната среда Чарлз III?

Като принц на Уелс, новият монарх на Великобритания крал Чарлз III прекарва десетилетия в кампании, убеждаване и свикване на срещи, за ...

Камила беше изкушена да добави още едно куче към семейството им, когато посети дома за кучета и котки Battersea през юли. Тя се пошегува как може да изнесе контрабандно осемседмичен шпаньол Кавалер Кинг Чарлз в ръчната си чанта.

Тя сподели колко лесно е да посетиш благотворителната организация и да си тръгнеш с домашен любимец, като каза: „Правила съм го два пъти“.

75-годишната любителка на животните призова всеки, който търси домашен любимец, да осинови спасено куче или котка след бума на изоставени животни заради пандемията Covid-19.

„Поради Covid сега има много кучета и котки в Батерси, които се нуждаят от дом, така че бих призовала всички, които слушат, всичките ви приятели, ако искате куче или котка, отидете до Батерси, за да намерите приятел за цял живот."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик, след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа